Москва подкрепя Етиопия в опитите ѝ да стабилизира вътрешната си

...
Москва подкрепя Етиопия в опитите ѝ да стабилизира вътрешната си
Коментари Харесай

Лавров отново защити идеята за създаването на многополюсен свят

Москва поддържа Етиопия в опитите ѝ да стабилизира вътрешната си политическа обстановка, съобщи през днешния ден съветският външен министър, който е на посещаване в африканската страна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6475
Лавров е в етиопската столица Адис Абеба, където завършва обиколката му на четири африкански страни, подхваната в миг, в който Москва е в борба със западните страни поради съветското навлизане в Украйна.

Повечето африкански страни отхвърлят да вземат страна, когато става дума за спора в Украйна и се стремят да запазят икономическите си връзки и историческите си връзки както с Русия, по този начин и със Запада.

Етиопското държавно управление е подложено на напън от Съединените щати и Европейския съюз поради държанието си в границите на спора в щата Тигре, който стартира през ноември 2020 година и при който починаха хиляди хора и милиони бяха разселени, напомня Българска телеграфна агенция.

Потвърждаваме нашата твърда поддръжка за напъните на държавното управление за стабилизиране на обстановката в региона, както и за опитите да се стартира необятен народен разговор за решение на основните въпроси, съобщи Лавров на взаимен брифинг с етиопския външен министър Демеке Меконен.

Руският министър съобщи, че африканските страни се пробват независимо да дефинират бъдещето си и да вземат решение проблемите си като част от наклонността за многополюсен свят. Той разкритикува Запада, че се опълчва на този блян.

Демеке изрече благодарности на Русия за нейната " непоклатима поддръжка и помощ за запазване на суверенитета на Етиопия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР