Москва отказва да изпрати най-новите си танкове T-14 Армата на

...
Москва отказва да изпрати най-новите си танкове T-14 Армата на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Кремъл се страхува да прати танкове Армата на фронта

Москва отхвърля да изпрати най-новите си танкове T-14 " Армата " на фронта в Украйна заради опасения от загуба на известност от загубите им, както и заради незадоволителния им брой. Това показва английското разузнаване в последния отчет на министерството на защитата на Англия, оповестен в обществената мрежа " Х " (Twitter).

На 4 март Сергей Чемезов, началник на съветския боен тръст " Ростех ", съобщи, че най-модерният съветски главен военен танк Т-14 " Армата " е постъпил на въоръжение в армията, само че няма да бъде изпратен в Украйна, предава. Чемезов съобщи, че това се дължи на високите разноски, които лимитират огромното произвеждане на танковете " Армата ".

Танкът " Армата " дебютира в Деня на успеха през 2015 година и закъса по време на подготовка. 1-ва гвардейска танкова войска трябваше да получи танкове " Армата " през 2021 година, само че е малко евентуално да е осъществена доставка за авангардни елементи, се показва в отчета.

Според английското разузнаване танкът " Армата " е бил видян по време на обучение в Южна Русия през декември 2022 година, а осведомителните организации на Кремъл са декларирали, че той ще бъде употребен в Украйна.

" Към днешна дата съвсем сигурно се знае, че Т-14 Армата не е бил изместен в Украйна. Много е евентуално това да е станало заради евентуалните репутационни вреди от загубата на " влиятелна " машина в пердах и нуждата от произвеждане на повече съществени бойни танкове, която може да бъде посрещната единствено с други разновидности ", показват от английското министерство на защитата. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР