Москва. Неспособността на Брюксел да помогне за разрешаването на ситуацията

...
Москва. Неспособността на Брюксел да помогне за разрешаването на ситуацията
Коментари Харесай

Лавров: Неспособността да се разреши ситуацията около Косово показва безсилието на Европейския съюз

Москва. Неспособността на Брюксел да помогне за разрешаването на обстановката в Косово демонстрира безсилието на Европейския съюз. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в предаването Голямата игра по Първи канал на съветската социална телевизия, представен от ТАСС .

Той обърна внимание на съглашението сред Белград и Прищина с посредничеството на Европейски Съюз за основаване на Общност от сръбски общини в Косово през 2013 година " Европейски Съюз показва своята некадърност да помогне за реализиране на решения в тази доста сложна обстановка в Косово. А в Косово водачите на косовските албанци обявиха, че няма да се съобразят с това съглашение, макар че всичко беше подписано. И тук се демонстрира безсилието на Европейски Съюз ", сподели Лавров.

" Тази Общност от сръбски общини в Косово допуска даването на самостоятелни права на сърбите, сходно на това, което беше подписано в Минските съглашения за Донбас, за ДНР и ЛНР. Ина двете места Европейски Съюз взе решаващо присъединяване. И двете съглашения засягат правата на славяни, православни християни и в двата случая Европейски Съюз не желае да си мръдне пръста, тъй че страната, която блокира осъществяването на тези съглашения, да извърши отговорностите си “, означи съветският външен министър.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР