Москва и Вашингтон ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма,

...
Москва и Вашингтон ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма,
Коментари Харесай

Майк Помпейо: Русия и САЩ ще си сътрудничат в борбата срещу тероризма

Москва и Вашингтон ще си сътрудничат в битката против тероризма, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо в изявление за телевизия Си Би Ен, елементи от които бяха оповестени през вчерашния ден, съобщи ТАСС.

"Ние дружно ще работим против тероризма ", съобщи Помпейо, без повече детайлности.

По думите му, американският президент Доналд Тръмп отишъл на срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин в Хелзинки "с цел да сътвори удобна опция " за съдействие и "да се откри канал за връзки ".

В светлината на резултатите от срещата в Хелзинки, американската страна разчита на активизиране освен на съдействието с Русия в региона на битката с тероризма, само че и на създаването на взаимноприемливи договорености в региона на контрола над въоръженията, означи Помпейо.

Американският държавен секретар увери, че Тръмп не счита да заобикаля острите ъгли в връзките сред Русия и Съединени американски щати. "Не се заблуждавайте: президентът Тръмп схваща, че Русия не споделя нашите ползи във всички области... и той ясно го съобщи пред Владимир Путин ", уточни Помпейо в телевизионното изявление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР