Москва. Анкара би могла да има позитивен принос за отношенията

...
Москва. Анкара би могла да има позитивен принос за отношенията
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Ако Турция иска да има положителен принос, нека подкрепи руските искания за гаранции за сигурност

Москва. Анкара би могла да има положителен принос за връзките сред Москва и НАТО, в случай че поддържа предложенията на Русия за даване на гаранции за сигурност. Това съобщи на брифинг в четвъртък формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС .

„ Подкрепата на последните съветски оферти за гаранции за сигурност може да бъде действителен принос за възстановяване на връзките сред Русия и НАТО “, сподели тя, разяснявайки изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, че Анкара е подготвена да даде позитивен принос за връзките сред Русия и НАТО.

„ Решени сме да поддържаме контакт с нашите турски сътрудници в полза на основаване на нужната политическа и дипломатическа атмосфера и поощряване на разговора по въпросите на сигурността в евроатлантическото пространство “, добави дипломатът.

Чавушоглу сподели в понеделник, че Турция ще продължи да се пробва да даде позитивен принос за разрешаването на обстановката в връзките сред Русия и НАТО. Според него Анкара отдава огромно значение на идната среща на върха Русия-НАТО.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР