Московски съдия затри Навални за още 19 години затвор в

...
Московски съдия затри Навални за още 19 години затвор в
Коментари Харесай

Московски съдия затри Навални за още 19 години затвор в колония

Московски арбитър затри Навални за още 19 години затвор в колония, оповестява Интерфакс. Държавното обвиняване изиска да го осъди на 20 години отнемане от независимост.

" Алексей Навални беше наказан на 19 години в наказателна колония с оптималната сигурност ", съобщи говорителката Кира Ярмиш. Журналист на Агенция Франс Прес, следил правосъдното съвещание в пресцентъра на пандиза, съобщи, че Навални се е усмихвал, до момента в който съдията е чел присъдата, и е прегърнал различен обвинен, преди предаването да бъде прекратено.

Алексей Навални беше признат за отговорен по шест члена: основаване на екстремистка общественост, апели към екстремизъм, основаване на неправителствени организации, нарушаващи правата на жителите, финансиране на екстремизъм, както и замесване на малолетни в осъществяването на рискови действия и реабилитация на нацизма. В допълнение към присъдата му е избрана санкция в размер на 850 хиляди рубли, оповестява " Ведомости ".

Делото е прегледано в закрит режим. Както оповестява " Медиазона " (признат за задграничен агент), родителите на Алексей Навални не са били допуснати в залата. През юни Московският градски съд трансферира съвещанията по делото за екстремизъм в закрит режим, защото държавното обвиняване предизвести за " вероятни провокации ".

Навални вече излежава деветгодишна присъда за нарушаване на условното освобождение, машинация и пренебрежение към съда. Тези обвинявания се считат за политически стимулирани, съобщи Дарик.

Наказателното дело за екстремизъм против Алексей Навални е формирано през есента на 2022 година Сътрудниците на опозиционера обясниха, че епизодите за основаването на екстремистки общности и финансирането на екстремизма са свързани с работата на Фонда за битка с корупцията (обявен за екстремистки, неразрешен в Русия, ликвидиран) и събирането на дарения за работата на организации, основани от Алексей Навални. Статията за присъединяване на малолетни в осъществяването на рискови действия се отнася до протестни дейности, проведени от ФБК, в които " са взели участие няколко лица под 18 години ".

В колониите със специфичен режим се настаняват мъже с изключително рисков рецидив и наказани на пожизнен затвор. Този режим планува по-тежки условия на задържане за наказаните, в това число ограничавания на свободата на напредване, другарство и свободно време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР