Московски съд осъди съпредседателя на групата за човешки права “Мемориал

...
Московски съд осъди съпредседателя на групата за човешки права “Мемориал
Коментари Харесай

Заради антивоенни позиции: Дисидентът ветеран Олег Орлов бе осъден на 30 месеца затвор

Московски съд осъди съпредседателя на групата за човешки права “Мемориал ” Олег Орлов на две години и шест месеца затвор. Той бе упрекнат в " дискредитиране " на съветската войска. Орлов дефинира делото против него като политически стимулирано.

 
Живеем в 21-ви век, а съветските управляващи се връщат някъде обратно към 17-ти или 16-ти век. За страдание повличат страната ни със себе си. Но успеха въпреки всичко ще бъде наша.
Олег Орлов, съпредседател на Центъра за човешки права “Мемориал ”

Олег Орлов е руски отстъпник, герой за човешки права от 80-те години и притежател на премия “Сахаров ”. Основаната от него група  " Мемориал " е лауреат на Нобелова награда за мир за 2022 година. Многократно е осъждал военните дейности на Русия против Украйна.

 
Това е явно нарушаване на всички правни правила, на интернационалните конвенции, това е наказване за думи. Това, което беше анулирано през 1991 година със Закона за реабилитация, през днешния ден виждаме, че се връща. В близко бъдеще не може да се чака нищо положително.
Ян Рачински, съпредседател на Център за човешки права “Мемориал ”

С тази присъда завърши повторното разглеждане на делото, откакто по-рано Орлов беше наказан да заплати санкция. Подчертавайки какъв брой малко приемливост демонстрира държавното управление на президента Владимир Путин по отношение на рецензиите към дейностите на съветската войска, прокуратурата апелира санкцията, като изиска по-строго наказване.

Обвинението твърди, че Орлов е разгласил публикацията, стимулиран от неприязън " против обичайните съветски духовни, морални и патриотични полезности " и ненавист към съветските военни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР