Московски съд глоби Apple с 400 000 рубли (4274 долара)

...
Московски съд глоби Apple с 400 000 рубли (4274 долара)
Коментари Харесай

Русия глоби Apple за неточна информация за войната в Украйна

Московски съд санкции Apple с 400 000 рубли (4274 долара) в четвъртък за това, че не е изтрила " неопределено " наличие за това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, предадоха съветските осведомителни организации, предава " Ройтерс ".

Агенция ТАСС заяви, че това е първият път, когато Apple е била санкционирана за подобно нарушение.

Apple не отговори незабавно на изпратено по имейл искане за коментар. Компанията спря всички продажби на артикули в Русия малко откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година и ограничи своята услуга Apple Pay в Русия.

Москва е в спор с големите софтуерни компании от години по отношение на наличие, цензура, данни и локално посланичество в разногласия, които ескалираха, откакто Русия изпрати въоръжените си сили в Украйна.

Apple заплати санкция от 906 милиона рубли по съветско антитръст дело за корист с монополна позиция на пазара на мобилни приложения, заяви Федералната антимонополна работа на Русия (FAS) през февруари.

Apple, която не разяснява тогава, преди този момент апелира и " с почитание " изрази противоречие с решението на FAS, че разпространяването на приложения от Apple посредством нейната операционна система iOS дава на личните й артикули конкурентно преимущество.

Същият съд по-късно сподели, че е глобил фондацията Wikimedia , която има Wikipedia, с 3 милиона рубли (31,762 долара) за същото нарушаване.

Уикимедия беше глобявана и преди този момент. Тя сподели, че информацията, от която се оплакват съветските управляващи, е с добър източник и е в сходство със стандартите на Уикипедия.
 Европейски Съюз към Франция: Само евроинституциите могат да цензурират обществените мрежи
Европейски Съюз към Франция: Само евроинституциите могат да цензурират обществените мрежи

Онлайн цензурата би трябвало да бъде оставена на Европейски Съюз, предизвестява Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР