Мощният антимонополен орган на Европейския съюз(ЕС) започна поредица от дела

...
Мощният антимонополен орган на Европейския съюз(ЕС) започна поредица от дела
Коментари Харесай

ЕС заведе антитръстови дела срещу „Apple“

Мощният антимонополен орган на Европейския съюз(ЕС) стартира поредност от каузи против „ Apple “, в това число едно, заведено от Spotify, в което се твърди, че производителят на iPhone употребява незаслужено своя магазин за приложения.
Европейската комисия стартира също задълбочено следствие на Apple Pay на фона на опасения, че бързоразвиващата се и лесна за потребление платежна система изключва съперниците.
Случаите още веднъж слагат „ Apple “ в полезрението на Европейски Съюз четири години откакто Брюксел подреди на основания в Калифорния колос да върне 13 милиарда евро (14,7 милиарда щатски $ по настоящи ставки) по отношение на антитръстови проблеми.
Последният напън пристигна откакто Spotify подаде публична тъжба през 2019 година, поради ограничавания от „ Apple “ за приложения, които не употребяват платежната й система в нейния App Store. Apple прави понижение с 30 % за бизнеса, употребявайки магазина си, което Spotify споделя, че съставлява нарушаване на разпоредбите за лоялна конкуренция.
„ Изглежда, че „ Apple “ играе ролята на„ вратар “, когато става въпрос за разпространяване на приложения и наличие измежду потребителите на известните устройства на „ Apple “, съобщи в изказване изпълнителният вицепредседател на Европейски Съюз Маргрете Вестагер.
" Имаме потребност от гаранция, че разпоредбите на „ Apple “ не нарушават конкуренцията на пазарите, където тя се конкурира с други разработчици на приложения, да вземем за пример със своята услуга за стрийминг на музика Apple Music или с Apple Books ", сподели тя.
Вестагер откри също широкомащабно сразследване в Apple Pay на фона на съмнения, че компанията е поела водеща роля в преуспяващ бизнес. Стартиран през 2014 година, Apple Pay разрешава на потребителите на iPhone да правят заплащания при пазаруване на артикули на дребно, като допират устройствата си до същите терминали, които сега се употребяват за кредитни и дебитни карти. Но всяка компания, която желае да употребява технологията на iPhone - без значение дали е банка или системата на метрото в Лондон - би трябвало да премине през Apple Pay против такса.
„ Apple “ изрично отхвърли обвиняванията и атакува своите съперници.
„ Разочароващо е, че Европейската комисия насочва неоснователни недоволства от шепа компании, които просто желаят гратис опериране и не желаят да играят по същите правила като всички останали “, сподели „ Apple “ в изказване.
" Ние не считаме, че това е вярно - желаеме да поддържаме равнопоставени условия, където всеки с увереност и страхотна концепция може да успее ", прибавиха от компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР