Мощна буря се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул,

...
Мощна буря се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул,
Коментари Харесай

Мощна буря потопи Истанбул, 7-метрови вълни в Мраморно море

Мощна стихия се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул, обхващайки както европейската, по този начин и азиатската част на града. В един миг небето притъмня като в нощ и видимостта спадна. Силата напразно е достигнала 70-80 км/час, заяви турският информативен уебсайт " А Хабер ".



Огромни талази, достигащи височина от 7 метра, са се образували в Мраморно море в региона на Бакъркьой и в Черно море на крайбрежието на истанбулския крайградски регион Шиле. Светкавици раздираха небето и се изля проливен дъжд. Подлезите се задръстиха от хора, приютили се, с цел да се предпазят от бурята и дъжда. В Султангази, крайградски регион на Истанбул в азиатската част, е паднала интензивна градушка, заяви турската телевизия НТВ.

Съобщава се за наводнения в кварталите Арнавуткьой, Фатих и Шишли на европейския бряг, както и в Пендик, Чекмекой и Юмрание на азиатския бряг. Залети са улици, магазини и жилища на приземните етажи.

Отменено е придвижването на катамараните - така наречен морски рейсове, част от системата на градския превоз в Истанбул, в Мраморно море. Бурята и дъждът, който продължава без спиране, са предизвикали забавяния в придвижването на рейсовете по градските линии.

В Шиле, под пороен дъжд, организира митинга си претендентът за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу. Стотици участници с чадъри и качулки се бяха събрали на градския площад макар неприятното време. От метеорологичната работа оповестиха, че преваляванията в Истанбул и региона на Мраморно море ще продължат през целия ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР