МОЩЕН ТРУС разлюля ПЛОВДИВ Земетресение разлюля Гърция минути след труса

...
МОЩЕН ТРУС разлюля ПЛОВДИВ Земетресение разлюля Гърция минути след труса
Коментари Харесай

Отстраняват до довечера ВиК аварията от земетресението

МОЩЕН ТРУС разклати ПЛОВДИВ Земетресение разклати Гърция минути след труса в Пловдив Земетресението събори комин в Караджово Ето повода за тътена преди труса снощи Трусът не извади хората от блоковете на ул. "Преспа " Трусът скъса тръбопровод и затвори "Даме Груев " Какви са последствията от земетресението в Караджово СНИМКИ

До тази вечер чакам да бъде възобновен магистралният тръбопровод на ул. „ Даме Груев ”, който се скъса по време на земетресението тази нощ, разгласи кметът Иван Тотев. Както „ Марица ” заяви по-рано, без вода или с понижено водоподаване са постройките в целия регион. Ако екипите не смогнат, хората ще бъдат известени, с цел да имат информация за вероятно понижено водоподаване през нощта, добави той. И прикани жителите в сходни обстановки да съблюдават напътствията на институциите.

„ Тъкмо свърши мачът на „ Манчестер Юнайтед ”, аз бях за „ Севиля ” - нали се побратимихме с тях, и гледах да видя някъде кмета на трибуните. Легнах си и внезапно се разтресе. Веднага потърсих кмета от зам.-кмета Златин Велев и отворих осведомителните уеб сайтове. 2-3 минути след земетресението излезе информация, че трусът е в региона на Пловдив.Стана ясно, че е земетресение мощно, само че не животозастрашаващо ”, описа кметът Иван Тотев.

В първите му диалози със зам.-кмета станало ясно, че няма съществени вреди. Водопроводът по ул. „ Даме Груев ” е разкъсан вследствие на земетресението.  Бил е обаче много остарял и малко му е трябвало, посочи Тотев.

„ Направена е организация на придвижването по улицата. В целия регион има нарушено водоподаване. Смятаме, че до края на деня екипите ще оправят водопровода, въпреки че е много тежко като работа ”, сподели кметът.

„ Дано не се случват такива неща. Но можем единствено да се молим, никой не може да планува такива произшествия. Важното е да няма суматоха и да се осведомяваме в точния момент. Ако има инструкции на общината или на „ Гражданска отбрана ”, приканвам жителите да ги извършват. Днес имаме единствено провали по тръбопровод, ще го оправим ”, добави още Иван Тотев. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР