Мощен тропически циклон е обхванал Австралия. Очакват се животозастрашаващи внезапни

...
Мощен тропически циклон е обхванал Австралия. Очакват се животозастрашаващи внезапни
Коментари Харесай

Застрашаващи живота наводнения и ветрове: Мощен тропически циклон обхвана Австралия

Мощен тропически циклон е обхванал Австралия. Очакват се животозастрашаващи неочаквани наводнения и разрушителни ветрове със скорост до 140 км/ч в някои региони.

Снимка: Enex

Обилни превалявания и мощни ветрове удариха района към Куинсланд, а циклонът се ускори и стана категория 2. Хората бяха предизвестени да се скрият. „ Джаспър “ минава през крайбрежието и постепенно достига Северен Куинсланд. Очаква се единствено за шест часа да паднат превалявания, що се касае за повече от месец.

„ Циклонът провокира разрушителни до унищожителни пориви напразно по крайбрежието на отдалечен Северен Куинсланд, до момента в който навлиза в региона на Вуджал Вуджал, северно от нос Трибулация “, заяви Бюрото по метеорология в сряда вечерта.

Хората в Агрия споделят, че циклонът „ Елиас “ е бил по-силен и разрушителен от бурята „ Даниел “

На жителите в този регион е казано да останат вкъщи си, до момента в който циклонът отмине и да изчакат идващите рекомендации.

 

В Порт Дъглас опустошителните ветрове изкорениха дървета, а хората започнаха да се изтеглят. Местните поданици са привикнали с циклоните и се приготвят от дни, като разчистват парчета и нестабилни предмети и пълнят чували с пясък.

Очаква се „ Джаспър “ да отслабне през нощта, до момента в който се придвижва към вътрешността.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР