Мощен инструмент срещу киберпрестъпността е Будапещенската конвенция, заяви Явор Колев

...
Мощен инструмент срещу киберпрестъпността е Будапещенската конвенция, заяви Явор Колев
Коментари Харесай

Явор Колев: Киберпрестъпленията са трансгранични

Мощен инструмент против киберпрестъпността е Будапещенската спогодба, съобщи Явор Колев - шеф на отдел киберпрестъпност по време на конференцията „ Технологии и дигитален обединен пазар: благоприятни условия и провокации ", отдадена на цифровата стопанска система, киберсигурността, бъдещето на работните места.

Киберпрестъпленията са трансгранични, за тях няма граници и националности. Важно е да имаме интернационалните принадлежности за битка с тях и взаимоотношение на всички органи, които работят против този вид закононарушения, сподели Явор Колев.
По думите му структурата, която се занимава с противопоставяне на киберпрестъпленията е основана през далечната 1998 година. Тя е претърпяла доста промени, сподели Колев.

Най-популярното киберпрестъпление е внедряването в кореспонденцията сред две компания и подменянето на фактури за възнаграждение с сменена банкова сметка, сподели Явор Колев.

Миналата години е предотвратено източването на корейска компания. Друго закононарушение е източването на персонални данни.

Facebook се явява също сцена за разнообразни типове закононарушения, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР