Moselle Open, първи кръгСтан Вавринка – Жоао Соуса 7-6(1), 6-2Стан

...
Moselle Open, първи кръгСтан Вавринка – Жоао Соуса 7-6(1), 6-2Стан
Коментари Харесай

Вавринка срещу Медведев на осминафинала в Мец


Moselle Open, първи кръг

Стан Вавринка – Жоао Соуса 7-6(1), 6-2

Стан Вавринка стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Мец с чиста победа над международния №55 Жоао Соуса. След доста оспорвания първи сет и равностойното начало на втория носителят на три трофеи от Големия шлем сподели, че към момента може да играе на високо равнище и приключи дуела със серия от четири следващи извоювани гейма.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде оглавяващият схемата Даниил Медведев.

Вавринка записа осем аса против нито един за Соуса, само че в това време всички двойни неточности бяха дело на швейцареца (4-0). Stan The Man завоюва впечатляващите 83% от точките си на първи сервис (29/35) и осъществя два от трите си брейкпойнта (67%), до момента в който неговият конкурент не съумя да оползотвори нито една от трите си точки за пробив.

Соуса пропусна брейкпойнт при 1-1, като това се оказа и единственият късмет за пробив в първия сет. Тази пропиляна опция струваше скъпо на португалеца, защото в тайбрека Вавринка доминираше изрично и след няколко „ маркови “ офанзиви с бекхенд стигна до два следващи мини-пробива, надделявайки със 7-6(1).

В първите четири гейма от втория сет и двамата завоюваха подаванията си, като този път Вавринка бе този, който пропусна късмет за ранен пробив. Въпреки това обаче швейцарецът съумя да пробие пръв, след което избави два брейкпойнта и усили преднината си на 4-2.

Доминацията на Stanimal продължи и той стигна до нов брейк, след което обаче сподели известни съмнения, пропускайки два от трите следващи мачбола, които се откриха пред него. Третият опит обаче се оказа благополучен и Вавринка завоюва със 7-6(1), 6-2 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР