Моряците на кораба Царевна, който е блокиран вече повече от

...
Моряците на кораба Царевна, който е блокиран вече повече от
Коментари Харесай

Капитанът на кораба "Царевна": На борда няма чужденци

Моряците на кораба " Царевна ", който е блокиран към този момент повече от месец в Мариупол, са в положително положение, имат храна и хранителни запаси. Това излиза наяве от телефонен диалог, който притежателят на кораба популяризира до медиите. Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа непрекъсната връзка с екипажа.

На борда няма чужденци. Екипажът не е бил заплашван от никоя от воюващите страни, декларира капитана Павел Павлов. Той е безапелационен, че новината в медиите, че корабът е превзет, не дава отговор на истината.

" Имаме храна и вода за 15 дни. Здрави сме. Военните дейности са в регион, който е по-отдалечен от кораба. Вече не е по този начин стресиращо ", декларира Павлов. " Добре сме ", удостовери и морякът Радослав Стоянов.

" Обстановката в врата към кораба в тази ситуация е естествена. Водят се сражения за преодоляване на врата, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна ", съобщи Владимир Маринов, старши помощник-капитан.

" Надяваме се, че няма да имаме провали от някакви инцидентни попадения, сега корабът е в целокупност, има опция да плава ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР