Морските мини, за които има информация, че са откъснати от

...
Морските мини, за които има информация, че са откъснати от
Коментари Харесай

Засега няма потвърждение, че мини плават в Черно море

Морските мини , за които има информация, че са откъснати от морска стихия от крайбрежията на Одеса, могат да стигнат до българските териториални води най-рано до 2-3 дни . В момента поради мощното морско неспокойствие няма кораби и лодки в намерено море и действителна заплаха няма. Самата циркулация на водата е доста евентуално да ги отнесе към Босфора.

Това сподели регионалният шеф на Бургас Стойко Танков .

До момента няма видяни мини по българското крайбрежие . Взети са всички ограничения да бъдат осведомени притежателите на лодки и риболовни кораби, както и на товарните кораби за възможната заплаха, увери Танков, като обаче накрай на брифинга категорично посочи, че това са превантивни дейности, защото имат подозрения и в самата информация.

" Дали въобще има такива отнесени мини? Това е информация, която идва по линията на съветските служби. Още повече, че не е от новорусийския център, а от Сочи . "

Иначе когато се забележи такава мина или сходен предмет би трябвало да се уведоми на телефон 112 , а сигналът ще бъде препратен към Центъра на морския ни флот във Варна. А също и към Бургас. Морска база Атия е способна да в профил възможните муниции .

От " Морска администрация " също не считат, че има непосредствена заплаха на този стадий. След приемането на предизвестието на държавното управление, са известени всички кораби .

От трафик кулата на бургаското пристанище се управлява корабният трафик в Черно море и се следи придвижването на корабите в акваторията на страната.

" Мярката към този миг е превантивна. Все още нямаме цялостна информация за количество и типа на мините, съобщи и Христо Панайотов, изпълнителен шеф на ИАРА.

Все отново от през вчерашния ден са в връзка с двете огромни съдружие Черноморски изгрев и БГ фиш , с цел да предупредят своите кораби да внимават, в контакт съм и с Центъра ни за наблюдаване на риболова. От там рапортуват, че времето не разрешава влизането на лодки и кораби за улов, тъй че от тази позиция разновидностите за произшествие с наши плавателни съдове - риболовен са понижени до най-малко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР