Морски кончета, змии и незаконно свинско месо от Виетнам, конфискувани от митниците на САЩ

...
Що се отнася до проверката на багажа, никога няма скучен
Коментари Харесай

Що се отнася до проверката на багажа, „никога няма скучен момент“, казаха митнически агенти на летище Дълес във Вашингтон, след като отвориха чантите на двама пътници от Виетнам и откриха билкови лекарства, змии и дори морски кончета.

Специалистите от митническата и гранична служба за защита на селското стопанство на САЩ откриха 77 сухи морски кончета, 50 малки кутии с билкови лекарства, пет мъртви змии, пет буркана с мехлем от охлюви и незаконни продукти от свинско месо в две различни пътни чанти, според съобщение за новини от агенцията.

Хранителните продукти може да са забранени като потенциална заплаха от болести по животните или растенията, казаха властите. Хранителните продукти може да бъдат забранени като потенциална заплаха от болести по животните или растенията, казаха властите. Митници и гранична защита на САЩ

Змийското масло е една от основните съставки в търговското билково течно лекарство, иззето на летището.

Конфискуваните продукти от свинско месо бяха забранени „поради потенциалното въвеждане на опасната африканска чума по свинете и везикулозна болест по свинете“, което се прилага стриктно от Министерството на земеделието на САЩ.

Въпреки че това може да е странен случай на международна контрабанда, не е необичайно пътниците, пристигащи от различни страни, да се върнат в САЩ с „традиционна храна“, каза митничарят Стив Сап.

„Тези хранителни продукти може да са забранени като потенциална заплаха от болести по животните или растенията“, обясни той и биха могли да попаднат в нарушение на указанията за ограничени продукти, издадени от агенцията.

Един от пътниците от Виетнам е бил предназначен за Феърфакс, Вирджиния, и е трябвало да премине вторичен преглед на багажа. Митническите специалисти си партнираха с инспекторите на Службата за риба и дива природа на САЩ, за да идентифицират забранените продукти.

Другият пътник, пътуващ за Сан Франциско, пристигна на летището три дни по-късно и премина през същия процес.

Тъй като двамата пътници са пристигнали в различни дни и са имали различни дестинации, се предполага, че са изолирани нарушения от държавни служители.

„Просто съвпадение, че и двамата се връщаха от Виетнам“, каза Сап.

„Пътуващите обикновено не се арестуват за нарушения на селското стопанство“, каза Сап пред CNN. „Пътуващите са само в нашата зона за вторичен преглед достатъчно дълго, за да могат специалистите по селско стопанство на CBP да прегледат багажа им и да завършат изземването“, каза Сап.

Пътуващите, които превозват забранени продукти, могат да бъдат глобени. Пътуващите, които превозват забранени продукти, могат да бъдат глобени. Митници и гранична защита на САЩ

Последствията включват конфискация на забранените продукти, заедно с потенциални граждански санкции.

„Гражданската санкция, която CBP оценява, може да бъде 300 долара за първо нарушение и обикновено 500 долара за повторно нарушител“, потвърди Сап.

Въпреки че пътниците не получиха граждански санкции от американските митници, те все пак нарушиха множество закони и разпоредби съгласно Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора и Закона на Лейси, които са международни споразумения между правителствата.

„Всички предмети от дивата природа, които се внасят в или изнасят от САЩ, трябва да бъдат придружени от подходяща документация“, каза специалният агент на Службата за риба и дива природа на САЩ Райън Ноел.

„Незаконната търговия с диви животни остава международна загриженост и е водещата причина, която тласка някои видове към изчезване“, според служители.

Международната търговия с диви животни се оценява на бизнес за милиарди долари, според съобщението за новините. Животни и растения, живи и мъртви, се експлоатират за „хранителни продукти, бижута, дрехи и аксесоари, музикални инструменти, туристически сувенири и много други продукти“.

„Благодарни сме за тясното ни сътрудничество с партньори като митническата и гранична служба на САЩ, за да помогнем за предотвратяване на експлоатацията на нашата риба и ресурси от дивата природа“, каза Ноел.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР