Морската вода е кристално чиста и няма никакви поводи дори

...
Морската вода е кристално чиста и няма никакви поводи дори
Коментари Харесай

Край на споровете! Вижте лабораторните резултати от изследванията на морската вода

Морската вода е кристално чиста и няма никакви мотиви даже и за най-малка паника. Това се отнася за цялото Българско Черноморие. Двайсет и една плажни линии и едно яхтено пристанище получиха наградата " Син байрак " тази година и ние следим прецизно тези плажове, в това число и за чистотата на водата ", разгласи Станимир Георгиев, ръководител на интернационалната организация " Син байрак " за България.

Сертифицираните по Международната стратегия плажове са подложени на сериозен мониторинг през целия туристически сезон, изясни Георгиев. На всеки две седмици самостоятелна сертифицирана лаборатория взема проби от морската вода с публични протоколи и ги изследва, а по-късно дава данните от проучванията на " Синия байрак ", откъдето подсигуряват, че индикаторите на морската вода са отлични.

" Дори и образно водата наподобява по-чиста от всеки път, а резултатите го удостоверяват. Ние сме самостоятелна организация, лабораторията, която прави проучванията е самостоятелна и с одобрено име. Всякакви други изказвания, разнообразни от обстоятелствата смятам за зловредно разпространение на погрешна информация. Стоя зад думите си и го споделям като представител на самостоятелна интернационална организация, която е всепризната ", съобщи Станимир Георгиев.

Мениджърът на Южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов удостовери, че всички индикатори на морската вода дават отговор на условията освен на " Синия байрак ", само че и на българските и европейски стандарти. Спасов се базира на протоколите от последните резултати на Южния плаж в Слънчев бряг за месец юни, които несъмнено потвърждават това.

Според тях, проучванията от пробите на морската вода, осъществени от самостоятелната лаборатория на " Лемна Екоинвест - България " АД демонстрират 59 единици чревни ентерококи от 100 възможни и 46 единици ешерихия коли от 250 възможни.

" Експертите, които са създали проучванията категорично са отбелязали в формалното си умозаключение, че качеството на морската вода в Слънчев бряг дава отговор на условията на българските и европейски стандарти. Не мога да се сетя за друга по-солидна и по-сериозна гаранция ", съобщи Спасов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР