Морската столица отбелязва своя празник на Свето Успение Богородично -

...
Морската столица отбелязва своя празник на Свето Успение Богородично -
Коментари Харесай

С ритуал по издигане на флага и литийно шествие започнаха тържествата за деня на Варна

Морската столица отбелязва своя празник на Свето Успение Богородично - 15 август.

Тържествата за празника на Варна започнаха в 9 часа сутринта с тържествена архиерейска Света литургия в Катедралния храм „ Успение Богородично “, отслужена от Негово преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

В 10:30 часа на площад “Св. Св. Кирил и Методий ” с церемониален обред бяха издигнати флаговете на града, България и Европейския съюз. Гости на тържеството бяха Областният шеф на Област Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, евродепутатът от Съюз на демократичните сили Александър Йорданов, Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, зам.-председателят на ОбС-Варна и ръководител на Съюз на демократичните сили Янко Станев, общински съветници, културни и публични дейци.

Стотици жители участваха на ритуала, след което се включиха в литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

Празничните мероприятия не престават. Предвидени са доста занимания за децата и техните родители в Морската градина, а вечерта ще предложи богата културна стратегия – концерти на подиуми в градския парк и Летния спектакъл. В 20:30 часа на площад " Независимост " ще стартира обичайният концерт със солисти и оркестър на Държавната опера- Варна, с диригент Кръстин Настев.

В зоната на пристанището тъкмо в 20 часа стартира концерт, в който ще вземат участие доста обичани реализатори.

Кулминацията на празненствата е в 23 часа, когато от морето във Варненския залив ще бъде показано лазерно шоу и празнична заря.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР