Морската администрация отнема лиценза на Лукойл“ за управление на Росенец“Държавното

...
Морската администрация отнема лиценза на Лукойл“ за управление на Росенец“Държавното
Коментари Харесай

Вечерни новини: Държавата поема „Росенец“; Рекорден бюджет за София

Морската администрация лишава лиценза на „ Лукойл “ за ръководство на „ Росенец “
Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и съветската компания „ Лукойл Нефтохим Бургас “ са почнали диалози по процедурата за прекачване на оперативния надзор върху пристанищен терминал „ Росенец “ към страната. Това оповестяват от транспортното министерство през днешния ден. Миналата седмица съдружното държавно управление реши, че „ Лукойл “ има 30 дни да завърши процедурата, считано от 15 август. Специална комисия, назначена от транспортния министър, би трябвало да одобри обекта.
Нови километри метро и булеварди: Столична община показа рекордния си бюджет
Изграждането на така наречен трети градски кръг, нови километри метро, както и строителство на още детски градини и ясли. Това са главните посоки, за които са отделени средства в новия рекорден бюджет на София за 2023 година Неговите характерности бяха показани през днешния ден от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и заместник-кмета с направление " Финанси " Дончо Барбалов.
„ С право на обществени помощи “: Правителството подвига парите на дипломатите
Правителството готви увеличение на командировъчните на дипломатите в опит да отговори на недоволството им, което бе изразено и посредством митинги в края на предходната година. Още по времето на служебния кабинет те излязоха с искане за по-високо възнаграждение. Сегашното предложение е на вицепремиера Мария Габриел и е оповестено за публично разискване. Според плана дневните им командировъчни ще се покачат с към 18%, или 18.5 евро.
Китайският импорт на газ продължава да чупи върхове
Китай продължава да актуализира рекордни равнища в региона на вноса на природния газ. През юни доставките на газ по тръбопроводи актуализираха исторически връх, исторически връх през този месец регистрираха и доставките на полутечен природен газ. Общо (през тръбопроводи и под формата на LNG) Китай е внесъл 13.4 милиарда кубически метра газ през юни 2023 година (+19% по отношение на юни 2022 г.).
Politico: „ Лукойл “ вижда края на господството си в България
Най-голямата съветска частна петролна компания – „ Лукойл “ – хвърля голяма икономическа и политическа сянка над България, само че привилегированата позиция на съветския колос в балканската страна е във все по-голяма заплаха. Причината е изтичащата в края на идната година дерогация от петролните наказания на Европейски Съюз, на която се радва българското сдружение на съветската компания. А когато моментът настъпи, ще бъде комплициран завършек на неповторимата и доста печеливша позиция – „ Лукойл “ доставя рафинерията „ Нефтохим “ посредством черноморското пристанище в Бургас със личен на ниска цена недопечен нефт, написа в собствен разбор интернационалното издание Politico.
Украйна e покрай договаряне на зърнен кулоар
Украйна е в развой на завършване на скица с световни компании за обезпечаване за обезпечаване на покритие за корабите, пътуващи от и до нейните черноморски пристанища. Това е сериозно значима стъпка за опитите на Киев да сътвори безвреден кулоар за експорт, откакто Русия се отдръпна от черноморската зърнена договорка предишния месец, написа Financial Times.
Истината за БРИКС: огромни очаквания, интерес и доста дефекти
Геополитическият блок БРИКС бе учреден от едни от най-многолюдните народи по света за оборване на международния ред. В последните години, изпълнени с рецесии, като пандемията и войната в Украйна, ползата за присъединение става все по-голям. Недостатъците на блока обаче ще бъдат в центъра на вниманието на идната среща на върха тази седмица.
Революционният бълкер с вятърни платна на Cargill отплава за първи път
Революционният транспортен съд, нает от американската хранителна корпорация Cargill, отплава в открити води. Бълкерът тества за първи път авангардно вятърно задвижване, което в миналото може да се наложи в комерсиалното мореплаване. Ако вятърната сила бъде овладяна сполучливо, може да понижи излъчванията и потреблението на сила в бранша на корабоплаването.
Момчетата, които знаят по какъв начин да ремонтират пазара за ремонт на компютърна техника
Едва ли към този момент има човек, който да не зависи по някакъв метод от технологиите. Още по-свързани с тях станахме след пандемията от COVID-19 и смяната на модела на работа. След като офисите трансформираха напълно своята идея и към този момент даже морският плаж може да се назова „ офис пространство “, потребността от надеждна техника, която бързо и елементарно да бъде поправяна, стана по-голяма.
Поколението Z непрекъснато се оглежда за нова работа
Служителите от поколението Z имат тотално разнообразни връзки с работодателите си спрямо другите генерации преди тях. Отдавна отминаха годините, в които хората се задържаха в една компания през цялата си 40-годишна кариера, а съгласно настоящи проучвания младежите, родени между 1997 и 2012 година, всеки на ден търсят нова работа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР