Мораториумът не е решение на проблема, а начин да бъде

...
Мораториумът не е решение на проблема, а начин да бъде
Коментари Харесай

Мика Зайкова: ГЕРБ подложи динена кора

Мораториумът не е решение на казуса, а метод да бъде отсрочен казусът. Идеята е била да се тушират цените, само че ГЕРБ са подложили динена кора на държавно управление на 1 ден. Това сподели в ефира на bTV Мика Зайкова, депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание.

Според специалистът предлагането на КЕВР е ужасяващо и може да се направи разбор или рационално решение за мораториум единствено с последна дата. Това е едно от провокациите, с което би трябвало да се оправи съдружното държавно управление, само че в случай че не изкара цялостен мандат - това би довело до злополука за България.
Мика Зайкова: Европейска комисия ни върна Плана за възобновяване с 43 забележки, енергетиката е направена на кайма
Бележките на Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност към този момент са в България. Това разгласи пред Българска национална телевизия Мика Зайкова от " Има...
Прочети повече
Антикризисните добавки за пенсионерите ще останат ще останат и за следващата година - като ще се вдигнат с най-малко 60 лева, добавя специалистът. Зайкова е на мнението, че прагът на беднотия би трябвало да е същински, тъй като до момента е бил фиктивен от ръководството на ГЕРБ.

Според Зайкова, по европейските закони минималната пенсия би трябвало да съставлява 50% от междинната работна заплата, само че до момента не е било по този начин. 

Actualno. com напомня, че по информация на Национален осигурителен институт от 25 декември 2021 година влизат в действие значими промени в пенсионното законодателство, които ще повлияят върху размера на трудовите пенсии. От тази дата размерът на всички пенсии, свързани с трудова активност, които се отпускат с начална дата след 24 декември 2021 година, ще се пресмята с нова тежест за годините и месеците застрахователен стаж без преобразяване.

Ще се усили и минималният месечен размер на пенсията за застрахователен стаж от 300 лева ще бъде 370 лева. 
Мика Зайкова и Ивайло Вълчев желаят държавно управление непременно
Ние ще имаме сходни цели с " Продължаваме промяната ", само че нищо не пречи да седнем и като естествени хора да седнем да забележим къде ще б...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР