Мораториум за откриване на лечебни заведения до създаването на нова

...
Мораториум за откриване на лечебни заведения до създаването на нова
Коментари Харесай

Здравният министър предлага мораториум срещу роенето на болниците

Мораториум за разкриване на лечебни заведения до основаването на нова Национална здравна карта и въвеждане на профилактичен календар, са част от целите на новия здравен министър проф. Христо Хинков. По време на парламентарната здравна комисия той изброи към 20 ограничения, които ведомството ще предприеме.

" Роенето на лечебни заведения е проблем, с изключение на нова Национална здравна карта би трябвало да се създадат промени, да вземем за пример Здравната каса да отхвърля контракти с нови лечебни заведения, в случай че финансовият запас на касата е непълен за подобен контракт ", изясни целите си здравният министър.

Според него увеличението на броя на лечебните заведения води до понижаване на качеството и доплащане. " Все повече хора ще доплащат от джоба си ", предизвести Хинков. Същевременно с това би трябвало да се създаде национална здравна карта, защото в настоящия си тип не дава отговор на задачите, за които е основана. " Не е ясно какъв брой лечебни заведения може да има в един район. Трябва да е ясно какъв брой лечебни заведения са ни нужни ", сподели Хинков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР