Монца е най-новият член на Серия А. Отборът на Валентин

...
Монца е най-новият член на Серия А. Отборът на Валентин
Коментари Харесай

Монца на Антов е най-новият член на Серия А след драма с продължения

Монца е най-новият член на Серия " А ". Отборът на Валентин Антов завоюва с 4:3 след продължения реванша от финалния плейоф за нанагорнище в елита против Пиза и за първи път в историята си ще взе участие в най-силната дивизия на италианския футбол.

Антов не игра в дуела довечера, който се трансформира в същинска драма. Българският бранител беше в групата за мача, само че остана на пейката. Общо през сезона той записа 7 мача в Серия " Б ", в които направи една асистенция и получи един жълт картон.

В постоянния сезон Монца финишира на четвърто място, откакто в последния кръг загуби визитата си на Бреша и пропусна да завоюва деректна промоция. В полуфиналния плейоф отборът на Джовани Стропа победи два пъти с по 2:1 Бреша, а преди няколко дни се наложи със същия резултат в семейството си на Пиза.
Снимка: БГНЕС  Монца на Антов е най-новият член на Серия
Рваншът на " Ромео Анконетани " стартира кошмарно за " червено-белите ". Те получиха гол още в 44-ата секунда, дело на Ернесто Торегроса. 29-годишният нападател наказа груба неточност на Лоренцо Калдирола и от близко откри резултата. В 9-ата минута Пиетро Беруато, който центрира и за първия гол, откри Хьортюр Хермансон, а исландецът беше прецизен с глава.

Въпреки шока, гостите се окопитиха бързо и в средата на полувремето понижиха посредством Хосе Мачин, който овладя топката в наказателното поле след композиция с Дани Мота и я заби под гредата. Ситуацията беше прегледана с ВАР за възможна игра с ръка в хода на офанзивата, само че попадеието остана.

През втората част нов гол не падна до 79-ата минута, когато опитният датчанин Кристиан Гюткяер получи пас с пета от Мота и прати топката в мрежата. Този резултат означаваше, че Монца е на крачка от Серия " А ", само че Пиза прати дуела в продължения. Това се случи с помощта на прецизен изстрел на Джузепе Мастину в 90-ата минута.

Снимка: БГНЕС  Монца на Антов е най-новият член на Серия
В спомагателните 30 минути Монца сподели темперамент и умъртви очакванията на домакините за първокласен футбол. Лука Мароне вкара третия гол за хората на Стропа след центриране на Салваторе Молина и удар с глава. Това се случи в 96-ата минута, а в 101-ата Гюткяер се възползва от сгрешен пас в половината на домакините и реши всичко.

По този метод Монца за първи път в 110-годишната си история ще играе в Серия " А ". Клубът, който е благосъстоятелност на Силвио Берлускони, държи върха за максимален брой сезони във второто равнище на италианския футбол, без да е взел участие в елита - 40.

Другите два тима, които от новия сезон ще мерят сили с грандовете в Италия, са Лече и Кремонезе. От Серия " Б " изпаднаха Виченца Виртус, Алесандрия, Кротоне и Порденоне. Козенца на Андреа Христов се избави след бараж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР