Монтана празнува Свети Дух. 51 бели гълъба, символ на празника,

...
Монтана празнува Свети Дух. 51 бели гълъба, символ на празника,
Коментари Харесай

51 бели гълъба литнаха в небето над Монтана

Монтана чества Свети Дух. 51 бели гълъба, знак на празника, който се празнува на 51-ия ден след Великден, полетяха над площад „ Жеравица”. Там Видинският митрополит Даниил и свещеници от цялата епархия отслужиха водосвет за здраве и благополучие на града и хората.
„ Светият Дух е знак на изконния човешки блян към истината. Истината е същността на Светата троица”, обърна се към множеството митрополит Даниил.
„ Можем да имаме всички благосъстояния, само че това няма да е задоволително, тъй като постоянно ще имаме потребност от истината”, добави той.
5 000 посетители от страната и от 16 страни събира през днешния ден Монтана. Градът, който потвърждава, че е освен стопански, само че и културен и състезателен център на Северозапада, акцентира в приветствието си кметът Златко Живков.
Народните представители Дилян Димитров и Ирена Димова – ГЕРБ, Димитър Аврамов – Движение за права и свободи и регионалният шеф Росен Белчев се включиха в тържественото шествие от храма „ Св. Св. Кирил и Методий” до площад „ Жеравица”.
Специален посетител на Монтана през днешния ден е и Неврокопският митрополит Серафим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР