Монитор За ролята си на Чаплин от едноименния мюзикъл на Варненската

...
Монитор
За ролята си на Чаплин от едноименния мюзикъл на Варненската
Коментари Харесай

3 НАГРАДИ ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН 2021 С ВАРНЕНСКИ АДРЕС

 Монитор За ролята си на Чаплин от едноименния мюзикъл на Варненската опера Мариан Бачев се увенча с театралната премия за комизъм и ирония " Златен кукерикон “ за най-хубав комедиен артист след вихреното сатирично кабаре в алено и черно с доста канкан, джаз и рокендрол в сряда вечер, заяви екран.

Актьорът излезе на сцената с тъмни очила, като изясни, че има проблем със зрението, а не че се прави на гъзар. " То по този начин се почва, а после…ставаш гъзар “, парира го домакинът и шеф на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов, който с колежката си Силвия Лулчева бе водещ на церемонията по награждаването. Бачев не не помни да благодари на учителката си проф. Надежда Сейкова, посвети наградата на режисьора Борис Панкин, който постоянно го е подкрепял от началото на кариерата му, а ваучерът с финансовото изражение на оценката разгласи, че дава за лекуването на преподавателката от НАТФИЗ доцент Александра Хонг.

Със " Златен кукерикон “ за най-хубава женска роля си потегли актрисата Анна Петрова за осъществяването си в постановката " Лъжата “ на режисьора Гълъб Бочуков в Театрално-музикален център – Кърджали. В късия си признателен монолог тя изброи няколко свои горещи стремежи, измежду които – да спре да я е боязън, да усеща погледа на великите сатирици на тази сцена и Мария Бакалова да завоюва " Оскар “.

Наградата в категория " Млада вяра “ сграбчи целокупният актьорски клас на проф. доктор Ивайло Христов в НАТФИЗ за неговия театър " Суматоха “ по Йордан Радичков в Учебния спектакъл. Когато дебютантите се качиха на сцената, тя се оказа нетипично-пандемично пренаселена, а от името на всички за признанието благодари младият артист Ясен Атанасов, наследник на проф. Атанас Атанасов.

Отличието за най-хубава постановка отиде при Николай Урумов за една друга " Суматоха: в Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ – Русе. Актьорът режисьор загатна с положително огромните режисьори, с които е работил – Стоян Камбарев, Елена Цикова, Крикор Азарян, Александър Морфов и други И си напомни по какъв начин, когато от Сатиричния спектакъл преди време се преместил в Народния, дребната му дъщеричка се запъвала да влезе в постройката на новата му месторабота, тъй като в нейните показа " театърът “ бил единствено и само Сатирата.  

" Златен кукерикон “ за най-хубав театър пък бе присъден на авторския театър на режисьора Боян Иванов " Ако Фройд беше индиец “ във Варненския куклен спектакъл.  

Наградата за изцяло творчество в областта на хумора и сатирата на името на огромния Георги Калоянчев

бе връчена на проф. Пламен Марков от сина на легендата – артиста Ивайло Калоянчев

Именитият режисьор си напомни 8-те доста сложни за него години на кормилото на Сатирата преди към четвърт век и призна: " Този спектакъл в действителност е особено място за мен “. Той се върна обратно във времето, когато считал за най-важно да назначи най-хубавите актьори, и означи, че част от тях са към момента тук.

Сатиричното кабаре, предшестващо раздаването на оценките, в което с музика, танци, стихове и сентенции се включи съвсем цялата натрупа, зареди с въодушевление зажаднелите за спектакъл 30% фенове. Актьорът Димитър Баненкин бе дегизиран за празника на театъра като патрона му Алеко Константинов и останалите участници се обръщаха към него с " баща “. За уравновесяване на ситуацията не липсваше и Бай Ганьо. Автори на шоуто бяха Калин Сърменов и Михаела Кацарова, шефът на трупата бе и постановчик на гала-вечерта с водещи Александра Сърчаджиева и Мартин Гяуров. Жилото на сюжета не пожали нито образованието ( " Отнасяме се към него по този начин, все едно палим военните си хранилища “, споделил е поетът Кирил Христов), нито туризма ( " Само се опасявам да не създадат почивката на българското Черноморие наложителна “, споделя един от героите), нито фамилните връзки, нито политиката и политиците. А откакто няколко актриси пародираха Николина Ангелкова, Мая Манолова и впрочем, когато на сцената излезе да пее същинската Есил Дюран мнозина си помислиха нея пък коя актриса я имитира…
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР