Монитор Решение на Варненския районен съд развесели местната общественост, след като

...
Монитор
Решение на Варненския районен съд развесели местната общественост, след като
Коментари Харесай

Присъдиха 67 стотинки обезщетение на незаконно задържан варненец в психото

Монитор Решение на Варненския областен съд развесели локалната общност, откакто стана ясно, че е присъдило на националния любим и майтапчия Росен Марков обезщетение от 67 стотинки за 3-дневното му наложително задържане в психиатрията на УМБАЛ " Света Марина ". 
" Това го няма на никое място по света. Още повече пък такава сума за обезщетение ", разяснява Марков, който посочи, че решението е на арбитър Добринка Петрова от 48-и правосъден състав на ВРС. 
" Ще провеждам обществено подаяние на " крупната сума " на министъра на правораздаването, с цел да оказа помощ за цялостната промяна на правосъдната система, която ражда такива недоносчета. Събирал съм парите по 1 стотинка от рестото за закуски и ще ги дам с удоволствие, тъй като гаврата с това решение не е с мен, а с всички хора, които са като мен и не са съгласни да влязат в клишетата ", сподели Росен Марков. 
Той беше задържан от полицията, поради бурните му митинги пред постройката на Община Варна, като обвиняваше нейната компания " Обреди " в монополизиране на дейностите й край гробищните паркове. 
Марков, чийто бизнес е търговията с цветя край тях, упрекна тогава общинарите, че желаят да остави без самун близо 40 фамилии, изкарващи прехраната си с проджбата на цветя. 
След като бе задържан, той бе упрекнат, че е вманиачен и отведен в психиатрията, в която бе държан срещу желанието му 3 денонощия. 
" Лудият " обаче знаеше доста добре правата си и, че съгласно Закона за здравето, никой няма право да го задържа там повече от 24 часа, написа Монитор. 
Затова незабавно заведе дело и сътвори следващото си шоу против бюрократите, като стачкува пред съда с усмирителна риза и надпис на гърдите " Кой е лудият в болница " Света Марина " Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР