Монитор Бармани, сервитьори, както и хотелски персонал са започнали работа в

...
Монитор
Бармани, сервитьори, както и хотелски персонал са започнали работа в
Коментари Харесай

COVID-19 повлия най-сериозно на тези професии

 Монитор Бармани, сервитьори, както и хотелски личен състав са почнали работа в комерсиалните вериги като касиери или в логистичните бази по време на пандемията, написа " Телеграф ".

Това оповестиха от Сдружението за съвременна търговия. За последната година броят на чиновниците в магазините се е нараснал с 1100 души. Освен това работа в комерсиалните вериги за храни и дрогериите са намерили и доста българи, които преди този момент са работили в чужбина и са се завърнали в родината си.

Основен претекст за промяната на специалността е, че поради пандемията огромна част от заведенията за хранене и хотели останаха затворени, до момента в който магазините не са спирали работа. Освен това заплатите в обектите са увеличени с сред 4 и 10 на 100. Също по този начин се дават доста бонуси за празниците.

Монтирани са и масажни столове за релакс на чиновниците, които се занимават с логистика, нареждане на лавици и прочие. Други придобивки, които дават веригите, са ваучери за храна, които са увеличени от 60 на 80 лв., колкото е и вероятният таван на парите, предоставяни посредством купони.

Очаква се до края на тази и началото на идната година да бъдат разкрити още работни места в магазините, защото ще се отварят нови обекти.

От комерсиалните вериги оповестиха още, че по време на пандемията се е нараснала междинната стойност на покупките, които вършат потребителите, с 20 на 100, само че не прецизираха съответно с какъв брой лв. е по-висока междинната сметка. В същото време има спад на визитите на магазините, показаха търговците.

Друга смяна в настройките е, че поради маските е намаляло потреблението на червила, само че за сметка на това се е нараснало това на гримове за очи. Повече са се търсили почистващи и перилни препарати и такива за стерилизация, показаха от веригите.

От сдружението на търговците разясниха още тематиката за електронните трудови книжки. Според тях дигитализацията на този документ, ще понижи разноските за заплати с към 6 млн. лв. годишно.

Друг директен резултат ще е и ограничението на сивия бранш, което ще докара до растеж на приходите от осигуровки и налози в държавния бюджет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР