monitor.bgСпециалистите в Университетска болница Лозенец“ са отчели леко подобрение в

...
monitor.bgСпециалистите в Университетска болница Лозенец“ са отчели леко подобрение в
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова още 2 месеца на легло

monitor.bg

Специалистите в Университетска болница „ Лозенец “ са отчели леко усъвършенстване в положението на Стоянка Мутафова, която лежи там след интервенция по премахване на жлъчния мехур.

Голямата актриса към този момент не поддържа висока температура, по-контактна е и по-активно комуникира с гримаса и жестове, само че мъчно приказва поради интубиращата инсталация. 

Специалистите в Университетска болница „ Лозенец “ са предизвестили комедийната прима Стоянка Мутафова, че ще би трябвало да остане към 2 месеца на легло под лекарско наблюдаване, защото организмът й е отпаднал след двете претърпени животоспасяващи интервенции в околните месеци – на сърцето и жлъчката, както и след рухване с неприятни последствия.

Всички авансово планувани спектакли с нейно присъединяване и представяния на книгата „ Добър вечер, столетие мое! “ из страната са анулирани най-малко до края на годината.

Мениджърът на звездата Евгени Боянов я е посетил в болничното заведение и показа за „ Монитор “, че в положението й няма смяна – тя е контактна, само че мъчно комуникира заради интубиращата инсталация.

Медиците се въздържат от прогноза, като напомнят, че в сходна обстановка са имали и сполучливо избавени пациенти, само че всичко зависи от съответния случай и силите на организма. Познавайки несломимия характера на Стояна, феновете й се молят и стискат палци и този път да се пребори и да победи сериозните си здравословни проблеми.

На 21 октомври 97-годишната театрална легенда претърпя премахване на жлъчния мехур след двуседмично инфектиране на жлъчката. Дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, която е неразделно с нея, описа, че е дала единодушие за животоспасяващата намеса, защото лекарите й обяснили, че в противоположен случай на майка й остават дни до съдбовен излаз. Постоперативно обаче Мутафова вдигнала висока температура и се наложило да продължи да бъде под непрекъснат медицински надзор. Отделно от това актрисата имала и прищипан нерв на кръста, който засегнала при рухване. През лятото тя претърпяла случай, след който нямала строшаване или забележими пострадвания, само че след време се появила нетърпима болежка в кръста. Изследванията открили притиснат нерв, който се задействал и при най-малкото натоварване. Застудяването в допълнение засилвало болките.
„ Не е нищо съдбовно обаче. Не се умира от това. Благодаря на докторите, които се грижеха за нея! “, разяснява Муки пред медиите.

Иначе след слагането на пейсмейкър през лятото Стоянка се чувствала добре и сърдечният темп бил контролиран. Актрисата не желае да се отхвърля дефинитивно от сцената и всички стискат палци положението й да се стабилизира, само че лекарите я поучават към този момент да се отдръпна и да си обезпечи нужното успокоение.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР