monitor.bgДо 500 лв. еднократна помощ за раждане на първо дете

...
monitor.bgДо 500 лв. еднократна помощ за раждане на първо дете
Коментари Харесай

До 500 лв. за първо дете в София, 1900 лв. за трето

monitor.bg

До 500 лева еднократна помощ за раждане на първо дете в София, а за трето бебе да се дават до 1900 лева Това планува стратегия за разпределяне на еднократна финансова помощ за поощряване на раждаемостта и развъждането на деца, импортирана за публично разискване в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „ Патриоти за София “. Помощта е обвързана с образованието на родителите.

Вносителите оферират да се подтикват родителите със приблизително и висше обучение – бакалавър и магистър. За първо дете на хората със приблизително обучение се плануват финансов тласък от 400 лева, за второ 700 лева, а за трето 1500 лева При висшистите със степен бакалавър еднократната помощ за първо дете да бъде 450 лева, за второ 800 лева, а за трето 1700 лева Съответно за магистрите помощта е 500 лева, 900 лева и 1900 лева Всичко това би коствало на общината по 8,2 млн. лева годишно.

По данни, представени в програмата от 2012 година до 2018 година, приблизително в столицата се раждат по 13 хиляди деца. „ Предвид ниската раждаемост, даже и в София, действителността у нас ни принуждава да търсим обществени способи, посредством които да подтикваме фамилиите да имат повече деца. Голяма част от двойките не си разрешават да създадат тази крачка или даже и да я създадат, те се лимитират до едно, най-вече две деца. Причината е елементарна - липса на задоволително финансови средства, с които да задоволят потребностите на новия член на семейството - движимости, нужни за бебето, мебели и други “, се показва в претекстовете от нуждата на програмата.

В момента кметството не подтиква финансово раждането на деца, а това се поема от страната, която отпуска за първо дете 250 лева, за второ 600 лева, а за трето 300 лева Новата стратегия обаче не цели да замести държавната поддръжка, а да я добави. „ Програмата си слага за цел да насърчи виновното родителство, стимулирайки интелигентната раждаемост, т.е. фамилии със приблизително и по-високо обучение. Въвеждането на един сходен модел може да се преглежда и като съответна мярка за битка с демографската рецесия “, се споделя още в претекстовете.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР