Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град

...
Моната От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 20 април

Моната

От 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град Монтана. Държавният глава ще беседва с кмета на града Златко Живков в постройката на Общината и ще гостува на фамилията на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с поддръжката на българския президент.

Кнежа

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще се срещне с кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски. В 11.30 часа в читалище „ Борба " президентът ще взе участие в отбелязването на 110 години от основаването на Професионалната гимназия по земеделия „ Стефан Цанов " в града. По-късно денем президентът ще беседва от 13.30 часа с Виолин Крушовенски, кмет на Община Мизия и с хора, потърпевши при наводнението през 2014 година.

Пазарджик

От 11.30 часа в Драматично-куклен спектакъл „ Константин Величков " вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в честването на 50 години Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в град Пазарджик.

София

От 09.00 часа ще стартира пленарното съвещание на Народното събрание.

София

От 10.30 часа в зала „ Запад " на Народното събрание ще се организира съвещание на Комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, на която ще бъдат прегледани документите и приемане на Решение за допускане до чуване на претендент за длъжността член на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

София

От 09.00 часа в хотел „ Интер Континентал " министърът на правораздаването Цецка Цачева и българският евродепутат Емил Радев ще са домакини на конференция на тематика „ Националната правосъдна система като част от Европейския правов ред. Детското правосъдие - провокации и вероятни решения ".

София

От 10.00 часа в София хотел Балкан министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференцията „ Пазарната интеграция на ВЕИ и прехода към чиста сила ", проведена от Българската фотоволтаична асоциация.

София

От 11.00 часа, в Централен боен клуб, министърът на защитата Красимир Каракачаноящ ще обяве учаредяването на Инициативен комитет за честването на 1300 години от успеха на кан Тервел над арабите при Константинопол.

София

От министър Екатерина Захариева ще се срещне със своя сътрудник от Република Косово Беджет Пацоли.

София

От 09.00 в Гранд хотел София ще се организира конференция за цялостна промяна на поддържаните от администрацията регистри ще бъде показана на конференция в София.

София

От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказален съд ще се организира съвещание по делото против Тодор С., Владимир Р., Илия Е., Ангел А., Величко Х. и Албена Е., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

София

От 10.00 до 13.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и международно стопанство ще се състои „ Балканите на XXI век - Българския взор ". 10 Встъпителни изказвания; Ивайло КАЛФИН, министър на външните работи (2005-2009 г.); Проф. Антон ПЪРВАНОВ, учител в УНСС; Д-р Боби БОБЕВ, Институт по балканистика с център по тракологоия на Българска академия на науките.

София

От 10.00 часа в централата на КТ „ Подкрепа " ще се организира конференция, с която ще се сложи началото на Кампанията на Конфедерацията за почтени условия и възнаграждение на нощния труд.

София

От 10.00 часа в Софийски градски съд ще се организира съвещание по делото против Илко Семерджиев (бивш длъжностен здравен министър) упрекнат за закононарушение срещу реда на ръководството, член 269, ал.1 Наказателен кодекс. Разпоредително съвещание.

София

От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика „ България в 360 градуса - Бъдеще и нови благоприятни условия ".

София

От 12.00 часа в зала 108 в Българската национална банка ще се организира конференция за показване на нова възспоменателна монета.

София

От 13.00 часа Специалзираният углавен съд ще организира съвещание по делото против Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н. и Йоннгпин Д., упрекнати в образуване и управление на проведена незаконна група.

София

От 14.00 часа на Националния стадио „ Васил Левски " ще се организира първата работна среща сред Министерство на вътрешните работи, Министерство на младежда и спорта, Български футболен съюз и представители на двете парламентарни комисия - Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешен ред и сигурност. Серията от срещи бе инициирана след случай по време на футболен мач, при който след хвърлена бомбичка пострадаха двама служители на реда. След срещата са планувани изказвания.

София

От 19.30 часа в НДК в ДНК започва и 11-тото издание на Международния фестивал за актуален танц и пърформанс „ Антистатик " (20-30 април), който се провежда в партньорство с Националния замък на културата и ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс.

Благоевград

От 09.00 часа в VII СУ „ Кузман Шапкарев " ще се организира Пето районно съревнование по география.

Благоевград

От 09.30 часа в Детска градина №2 „ Света Богородица " ще се организира открит урок в трета възрастова група „ Бен Тен " на тематика „ В страната на изкуствата ".

Благоевград.

От 11.00 часа в родната къща на Георги Измирлиев - Македончето ще се организира празненство във връзка 167 години от неговото рождение. - по телефона, има запис с уредникът - доктор Елена Чълъгнова, РИМ - Благоевград.

Благоевград

От 11.00 часа в зала „ 22 септември " ще бъде показана първата българска стратегия от Европейски Съюз - A.L.E.C.O ще се организира открит урок в трета възрастова група „ Бен Тен " на тематика „ В страната на изкуствата ".

Благоевград

От 11.30 часа в Зала № 5 ще се организира конференция по план „ Благоустрояване на градска среда ".

Благоевград

От 12.00 часа в Галерия Св. Лука, кв. „ Вароша " ще бъде открита изложбата „ Стаички ".

Благоевград

От 13.00 часа на ул. „ Ветрен " ще се организира гала по първа копка по план „ Благоустрояване на градска среда ", втори обект „ „ Благоустрояване на IV-ти микрорайон, в това число рехабилитация и реорганизация на улици, енергоспестяващо улично осветяване и озеленяване в региона на ул. „ Ветрен " до ЮЗУ „ Неофит Рилски ".

Благоевград

От 14.00 часа на бул. „ Св. Св. Кирил и Методиж " 30 ще се организира разкриване на офис на Банка Пиреос.

Благоевград

От 15.00 часа пред зала „ 22 септември " ще се организира среща на поколенията на ПМГ.

Благоевград

От 16.00 часа пред площад „ Народни будители " (между РИМ и Младежки дом) Откриване на ХХ Национален училищен празник „ За хляба наш... ".

Варна

От 11.00 часа пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва във връзка 142 години от Априлското въстание.

Видин

От 10.30 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се организира съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата.

***

Велико Търново.

От 09.00 часа в Ритуална зала на Община Велико Търново ще се организира IV Научна конференция „ Културно-историческо завещание: запазване, показване, цифровизация ", проведена от Българска академия на науките, част от МТИ „ Културен туризъм " - специфична част за културния туризъм.

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в ДГ " Соня " ще се организира залесяване по случай Деня на земята.

***

Велико Търново.

От 12.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на Студентския съвет на Великотърновския университет по отношение на провелия се на 17 април, избор за членове на съвета.

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в Музей „ Възраждане и учредително заседание " Апелативна прокуратура - Велико Търново ще означи 20 години от своето основаване.

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в парк " Търновград - духът на хилядолетна България " ще бъде публично посрещнат 10-хилядният клиент.За екскурзианта са готови специфични изненади.

***

Велико Търново.

От 17.30 часа в Институт по зоология „ Рафаел Михайлов " ще се организира разкриване на галерия на Петранка Новосад /живопис/.

***

Велико Търново.

От 17.30 часа на откритата сцена пред ДКС „ Васил Левски " Награждаване на участниците в МТИ „ Културен туризъм ".

***

Велико Търново.

От 19.00 часа в Клуб 7 ще се организира показване на книгата „ Кодово име: Живот " на Ваня Червенкова.

Добрич

От 11.00 часа ще се състои встъпителна конференция и публична първа копка по план „ Подобряване, надграждане и реорганизация на инфраструктура в зона с капацитет за икономическо развиване в Добрич ".

Пазарджик

От 14.00 часа в Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на АБВ. В нея ще вземат присъединяване общински съветници от Политическа партия АБВ в Пазарджик Атанас Шопов и Ангел Минков.

Пловдив

В 10.00 часа в двора на ДГ „ Лилия " в регион „ Източен " районният кмет Николай Чунчуков и заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика на Община Пловдив Георги Титюков ще открият нови детски площадки.

Пловдив

В 10.00 часа в палата 3 на Международния панаир ще се открие десетото издание на Панорама на професионалното развиване.

Пловдив

В 11.00 часа в офиса на Фондация „ Пловдив 2019 " ще се организира конференция след провелия се формален мониторинг в Брюксел за напредъка на плана " Пловдив - Европейска столица на културата ". В конференцията ще вземе присъединяване екипът на фондацията взел участие в представянето.

Пловдив

В 11.00 часа в постройката на Прокуратурата ще бъде даден брифинг във връзка задържането на началника на Районното полицейско ръководство в Раковски за корупционни практики.

Пловдив

От 11.00 часа в палата 2 на Международния панаир ще се открие 11-тото издание на Националната кулинарна купа на България.

Пловдив

От 11.30 часа във филателния магазин на Централна поща основният изпълнителен шеф на „ Български пощи " ЕАД Деян Дънешки ще валидира марка, отдадена на 125-годишнината от основаването на Пловдивското филателно сдружение, което слага началото на филателното придвижване в България.

Разград

От 11.00 часа министърът на отрбаната Красимир Вълчев ще Панорамата на междинното обучение в Спортна зала „ Лудогорец ". В програмата му са включени още визити в ДГ " Васил Левски " - Разград, НПТГ " Шандор Петьофи " - Разград, ЦПЛР - Център за ученическо, техническо и научно творчество - Разград, както и работна срещи с шефове в системата на предучилищното и учебното обучение.

Своге

От 12.00 часа на площада пред читалище „ Градище " публично ще бъде открит монумент на Апостола на свободата Васил Левски. Паметникът е построен от Вътрешна македонска революционна организация със съдействието на Община Своге. На формалната гала ще участват организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация и секретар на ПГ „ Обединени патриоти " Юлиан Ангелов, кметът на Община Своге Емил Иванов, представител на Областна администрация - София област, както и поданици и посетители на града.

Смолян

От 10.00 часа в зала 1 на Родопския трагичен спектакъл в Смолян ще се организира пето издание на фестивала на съветската лирика, ария и танц „ Пусть всегда будет солнце ".

Шумен.

От 13.00 часа в заседателна зала на ДКТ „.Друмев " на конференция по отношение на подготовката на фестивала Нова българска драма.

Шумен.

От 13.00 часа в СУ „ Трайко Симеонов " ще се организира регионалният кръг на Националната ученическа викторина по сигурност на придвижването „ Да запазим децата на пътя ".

Шумен.

От 13.00 часа в Аулата на Шуменския университет ще се състои разкриване на Студентска научна конференция на тематика „ Екология и околна среда ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР