Монако спечели с 3:2 като гост на Оксер в атрактивен

...
Монако спечели с 3:2 като гост на Оксер в атрактивен
Коментари Харесай

Монако надви като гост Оксер в 5-голов спектакъл, дебютант за гостите блести с две попадения

Монако завоюва с 3:2 като посетител на Оксер в атрактивен мач от 16-тия кръг на френската Лига 1. В воин за “монегаските ” се трансформира 17-годишния им нападател Елис Бен Сегир, който размени на полувремето звездата на отбора Висам Бен Йедер, като по-късно се разписа на два пъти през втората част.

 В 30-ата минута състезател на Монако спъна футболист на Оксер в наказателното поле и домакините поведоха с гол на Мбайе Нианг от дузпа. В края на полувремето обаче  гостите също получиха дузпа, скед нарушаване против Минамино и капитанът Висам Бен Йедер бе прецизен за 1:1.

На почивката наставникът на Монако Филип Клеман предприе тройна промяна и смени голмайстора си Бен Йедер със 17-годишния дебютант Бен Сегир. Именно той означи за 2:1 за гостите в 58-ата минута след чудесна асистенция на Александър Головин. Головото шоу продължи и по-късно. В 68-ата минута Оксер извърши корнер, Юсуф Фофана почисти неприятно и си означи автогол, с който резултатът стана 2:2.

Дебютантът Бен Сегир обаче не бе споделил последната си дума. Пет минути преди края младокът вкара втория си гол в мача след страховит отдалечен изстрел, с който не остави никакви шансове на вратаря на Оксер Беноа Костил. С този превъзходен гол младият гений донесе успеха на Монако с 3:2.

С успеха си през днешния ден Монако се изкачи на 5-ата позиция в класирането преди изиграването на останалите мачове. Оксер пък записа трети следващ мач без победа в Лига 1 и е на 18-ата позиция, която е в зоната на изпадащите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР