МОН погва школата с голям брой задочни ученици и обучаващи

...
МОН погва школата с голям брой задочни ученици и обучаващи
Коментари Харесай

МОН погва школата с голям брой задочни ученици

МОН погва школата с огромен брой задочни възпитаници и учащи се в независима форма.

Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев.

„ Разпоредил съм инспекция на всички учебни заведения, където има записани огромен брой възпитаници в задочна и независима форма. Проблемните ни учебни заведения са избран брой. Те не са всички. Това са учебните заведения, в които има съсредоточени деца от уязвими групи и професионалните гимназии - най-вече в дребните обитаеми места”, добави министърът на образованието в студиото на „ Здравей, България “.

Изказването е във връзка учебното заведение в Бяла и случая с източване на държавни пари посредством възпитаници фантоми.

Вече тече прокурорска инспекция, като е отхвърлен учебния шеф.

„ В случая несъмнено става въпрос за престъпление и за закононарушение поради и формираното произвеждане от Окръжната прокуратура в Русе. Имаме финансовия аспект, само че това не е най-притеснителното. По-притеснителното е, че имаме огромен брой деца, които не са дейно включени в просветителната система”, добави още министърът на образованието.

Министерството може да пресече тази процедура с по-засилен надзор и със тласъци да се задържа всяко едно дете. Сформирани са мобилни групи и се реагира на всеки един сигнал, посочи Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР