Момичетата и жените в Афганистан няма да имат достъп до

...
Момичетата и жените в Афганистан няма да имат достъп до
Коментари Харесай

Талибаните спират достъпа на момичета до средните училища в Афганистан

Момичетата и дамите в Афганистан няма да имат достъп до приблизително обучение. Това демонстрират насоки, оповестени от властта на талибаните, преди отварянето на учебните заведения в страната.

В изказването на управляващите се акцентира, че всички мъже - учители и възпитаници, би трябвало да се върнат към просветителните си институции. Другият пол не се загатва.

Това се случва, откакто през вчерашния ден талибаните трансфораха Министерството по женските въпроси в работилото през ръководството им през 1996-а и 2001-ва ведомство за полезностите и предварителната защита на порока, съблюдаващо спазването на шериата.

На процедура ислямистите прекъснаха достъпа на дамите в страната до образование, откакто по-рано през месеца не разрешиха смесеното образование в университетите. Това беше разчетено като възбрана, защото множеството от просветителните институции не могат да обособят обособени пространства с обособени преподаватели за мъже и дами.

Същевременно Съединените щати признаха, че при техен удар с дрон в Кабул в края на август са били убити 10 цивилни. Инцидентът се случи дни преди края на американската евакуация и след кървавия атентат на летището в афганистанската столица.

Разследване на Пентагона е открило, че при удара е умрял обществен служащ и девет души от фамилията му, измежду тях 7 деца, най-малкото - на две.

Генерал Кенед Маккензи от американското централно командване назова случая „ трагична неточност “.

Американските сили са считали неправилно, че автомобилът на обществения служащ е кола бомба на „ Ислямска страна “.

Предполагаемите дейности на клона на ИДИЛ в Афганистан не престават.

В Джалалабат, считан за бастион на групировката, двама души починаха при серия от гърмежи, в които цели са били коли на талибаните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР