Момиченцата, родени преди година и половина от двойката Ибрахим и

...
Момиченцата, родени преди година и половина от двойката Ибрахим и
Коментари Харесай

Хирурзи разделиха сиамски близнаци с авангардна техника

Момиченцата, родени преди година и половина от двойката Ибрахим и Елалия Кхеркхар, живеещи в Алжир, се роди със залепнали гръдна стена и стомах.

Бебетата на име Сафаа и Шифа имаха прикрепени коремчета и черен дроб, до момента в който сърцата и белите им дробове бяха обособени.

 Анадолска организация
Успешно разграничени с нова техника
Екип от турски лекари извърши сполучливо интервенция за делене на сиамските близначки, употребявайки нова техника за първи път и те скоро ще бъдат изписани от болничното заведение след цялостно възобновяване.

 

Въпреки че и индийски и италиански хирурзи желали да извършат интервенция на децата, по самодейност на алжирското държавно управление децата са поверени на турски лекари.

 

Семейство пристигна в Истанбул, с цел да стартира процеса на лекуване през февруари 2021 година

 
Огромен екип от специалисти 
Екипът, включващ лекари от доста отделения, като пластични хирурзи, сърдечни хирурзи, инфекционисти, експерти по трансплантация на органи, лиши една година, с цел да се приготви за интервенцията.

 Анадолска организация
9-часова операция 
Близнаците бяха разграничени през юни след 9-часова интервенция.

 

Проф. доктор Мехмет Вели Караалтън, който управлява екипа, изясни новите способи, употребявани в интервенцията.

 

„ Нашата съществена цел при сиамските близнаци бе да ги разделим по здравословен метод. Понякога би трябвало да пожертвате единия от тях и това е доста тежко. Но тук, за благополучие, получихме това, което искахме. Ние направихме това с голям екип. ", показа той.

 
Тези бебета нормално губят живота си
„ Можете да разделите бебетата и техните съединени органи, само че след отделянето им е от значително значение да пандизите тези тъкани със крепко покритие. Тези бебета нормално губят живота си заради този проблем “, означи Караалтън.

 

За да затворят тези органи, хирурзите уголемяват тъканите с балон, подложен под кожата, посочи лекарят.

 Анадолска организация
За първи път в света
„ За първи път в света използвахме друга техника, с цел да увеличим взаимно тъканите на двете бебета и взехме тъкан от едното дете и я използвахме надлежно върху тялото на другото, като части ин и ян “, изясни той.

 

„ Този способ го няма в литературата. Ние ще го представим на здравна конференция през идващите дни “, добави Караалтън.

 
Процеса лиши 4 месеца
Когато хирурзите сложили балона под кожата и го надули, се образувала нова оголемена тъкан. Разширихме тази тъкан, като поставихме мембрана от безклетъчната плацента. Този развой лиши 4 месеца. Като срязаха тази тъкан, хирурзите съумяха да затворят органите без нужда от комплицирани интервенции. По този метод линията на разреза се измества настрана, а не при гръдния панер, където минават виталните органи.

 

Караалтън добави, че по този метод жизненоважните органи могат безвредно да се разделят  без да разрязва гръдната стена.

 
Използвахме 3D принтери
Проф. доктор Караалтън показа: „ Тъй като след интервенцията има дефицит освен на кожа, само че и на костта в предната гръдна стена. Ето за какво ние произведохме предната гръдна стена на децата с 3D принтери, с биоразградим материал, който може да се употребява при хора.

 Анадолска организация
Планирането продължи 2 месеца 
" Само планирането на интервенцията лиши 2 месеца ", съобщи проф. доктор Караалтън.

  " След това чакахме още 4 месеца за процедурата за надуване на тъканта. Така минаха близо 6-7 месеца. След това пристигна време за действителната интервенция за делене на децата. Като цяло, всичко лиши съвсем година. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР