Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия

...
Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия
Коментари Харесай

Убийството на 15-годишно момиче потресе Германия

Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия в град Кандел, провинция Рейнланд-Пфалц. Според прокуратурата килърът е някогашният другар на Миа. Случаят потресе Германия.

Хората в близост незабавно се намесили и хванали Абдул, само че не могли да предотвратят гибелта на момичето. Тя умряла по-късно в болничното заведение от нанесените ѝ рани.

Наръгаха немски кмет поради политиката му за бежанците

Мигрантите в Германия: Те живеят в очакване и в боязън

Европейска комисия желае още най-малко 50 000 бежанци в Европа и България в Шенген

Бащата на Миа, декларира, че приели Абдул „ като личен син” и му помагали да се интегрира. Те считали, че той е на 15 години, като щерка им, само че в този момент се съмняват.

Междувременно Абдул е арестуван за убийството. Ако бъде наказан, той е изправен пред до 10 години затвор. Родителите на жертвата са съобщили в полицията още в средата на декември за това, че Абдул е обиждал и заплашвал щерка им. „ Той преследваше Миа и ревнуваше”, споделя бащата пред „ Билд” (Bild).

Шокът от неочакваната загуба на щерка им сковава родителите на Миа. Те не могат да схванат килъра: „ Взехме го като наследник, нямаше никой друг”.

Абдул декларирал, че е на 15 години пред Миа и фамилията ѝ. Обаче бащата на момичето в този момент не има вяра на това изказване: „ Той не е на 15. Надяваме се, че от процеса против него ще разберем същинската му възраст”.

Според полицейската информация Абдул дошъл в Германия през април 2016 година като непридружен, малолетен емигрант от Афганистан.

След като се записал във Франкфурт, той живял до септември тази година в юношески център за бежанци. Там ходил на учебно заведение. После се преместил в жилище за бежанци.

Има регистрация в полицията за нахлуване против възпитаник, който блъснал, допуска се след засегнатост.

+++Goldstück 2017+++

„ Abdul D. (15) kam als unbegleiteter minderjähriger Flüchtling illegal nach Deutschland,... https://t.co/7wLI8GenH3
— David Eckert (@david_c_eckert) December 28, 2017
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР