Моментът, в който съм правил моите филми, е било каузата

...
Моментът, в който съм правил моите филми, е било каузата
Коментари Харесай

Номинираха Стефан Командарев за Будител на десетилетието

Моментът, в който съм правил моите филми, е било идеята на живота ми. Това, което обичам да споделям, е че положителното кино предизвика морално безпокойството. Киното може да трансформира света, може да повдига въпроси и може да кара хората да мислят – къде са те, по какъв начин живеят, какво могат да трансформират към себе си. Целта на всичките ми филми и да се опитам България да стане едно по-добро място…

11 години той практикува медицина, а в този момент зад камерата се пробва да сложи диагнозата на това, което се случва у нас с вярата, че тя ще помогне за някакво излекуване.

Той е… Стефан Командарев – едно от ярките имена в българската кинематографска общественост. Режисьор, сценарист, продуцент, който е еднообразно предан и правилен както на документалното, по този начин и на игралното кино.

Критиката дефинира филмите му като дълбоки, отличаващи се с надълбоко и просторно познаване на тематиките, които третират. Лентите му са мощно прочувствени, с остър фокус към съвремието, внушаващи тревога за днешния ден.

Автор е на документалните филми " Хляб над оградата ", " Азбука на вярата ", " Градът на дамите баданте ", " Живот от живота ", на игралните " Съдилището ", " В кръг " и други

Филмът му " Светът е огромен и избавление дебне отвред " (2008) e първият български игрален филм, попаднал в късата селекция за " Оскар ".

А новият му филм " Уроците на Блага " печели три награди на 57-ото издание на интернационалния кинофестивал в Карлови Вари - Голямата премия " Кристален глобус ", а към този момент публично е и българското предложение за " Оскар ".

Стефан Командарев е един от десетте номинирани от журито в самодейността на БНР и Ива Дойчинова " Будител на десетилетието ". Гласувайте!

Кой ще грабне наградата ще стане ясно на тържествена гала, която обичайно ще се организира и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР