Моментът е такъв - всички футболни първенства в Европа са

...
Моментът е такъв - всички футболни първенства в Европа са
Коментари Харесай

Кое е най-оспорваното футболно първенство в Европа?

Моментът е подобен - всички футболни шампионати в Европа са към края си! В огромна част от тях първенците са ясни. В други, като испанската Примера дивисион и френската Лига 1, борбата ще се води до дъно!

И до момента в който на Пиренейския полуостров шансове за купата имат двата мадридски гранда - " Атлетико " и " Реал ", а във Франция разногласието е сред " Лил " и " Пари Сен Жермен ", в една страна кандидатите са цели 4!

Става дума за Албания. Кръг преди края на елитната тамошна " Лига Супериоре " нищо не е ясно.

На 26 май ще се изиграе последния 36-ти кръг. Лидер сега е " Теута " от Драч с 63 точки. Толкова обаче има и " Влазния " от Шкодра. След тях в класирането е " Партизани " от Тирана с 62 точки, а с 61 е " Лачи " от Ляч.

В сряда " Теута " играе с последния в класирането " Аполония ", " Влазния " приема " Лачи ", а " Партизани " ще се изправят против предпоследния " Бюлис ".

Снимка: Getty Images

В Албания клубовете в елита са 10, като играят по 4 мача между тях през сезона. Първият в класирането има право да играе в квалификациите за Шампионска лига, а вторият и третият - в пресявките за Лига Европа.

Снимка: Getty Images

От четирите борещи се за първото място тимове " Партизани " е най-титолуваният. Тимът е ставал първенец на страната 16 пъти, за последно през сезон 2018/2019.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР