Момчетата до 10 години на ХК Локомотив /Мездра/ с треньор

...
Момчетата до 10 години на ХК Локомотив /Мездра/ с треньор
Коментари Харесай

Момчетата до 10 години на Локо /Мездра/ взеха участие в турнир по мини хандбал в столицата

Момчетата до 10 години на ХК " Локомотив " /Мездра/ с треньор Емил Николов взеха присъединяване в шампионат по мини хандбал за " Купата на кмета на Район Кремиковци ". Организатори на шампионата, който се организира в Спортна зала „ Челопечене “ в едноименния столичен квартал, бяха Зонален хандбален съюз „ Витоша “ и ХК „ Спортист Кремиковци 2018 “ /София/. 
В шампионата, който е годен за точкуване по Системата за финансиране на хандбалните клубове на Българската федерация по хандбал /БФХ/, взеха присъединяване близо 100 деца - момчета и девойки до 10 година, от пет хандбални клуба: по две обединения на ХК „ Спортист Кремиковци 2018 “ и на ХК НСА /София/ и по една на ХК „ Люлин 2019 “ /София/, ХК „ Интер “ /Благоевград/ и ХК „ Локомотив “ /Мездра/. 
Съгласно регламента, клубните обединения играха между тях по системата „ всеки против всеки “, като всяка среща беше с времетраене две полувремена от по 10 минути. Съобразено с възрастовите особености на подрастващите хандбалисти, в дуелите не бяха регистрирани резултати, т. е. нямаше спечелили и победени. 
Всички клубни обединения получиха купи, медали, календари и по една торта, обезпечени от ЗСХ „ Витоша “, ХК „ Спортист Кремиковци 2018 “ и спомоществователи. 
Наградите връчиха президентът на БФХ Росен Добрев, секретарят на ЗСХ „ Витоша “ Теодор Илиев, доцент доктор Емил Аврамов - началник Сектор „ Хандбал “ в НСА „ Васил Левски “, някогашната национална състезателка и треньорка Оля Георгиева и Галин Лазаров - президент на ХК „ Спортист Кремиковци 2018 “ /София/. 
" Не съревнование, а същински празник!, споделиха след шампионата в обществената мрежа уредниците от клуба хазаин. Близо 100 деца играха мини хандбал за „ Купата на кмета на Район „ Кремиковци “! Всички те изпитаха невероятни страсти от играта и направиха доста оспорвани мачове. 
Благодарим ви, деца, че изпълнихте залата с толкоз позитивна сила. Съвсем в тона на шампионата беше и прелестното въодушевление на треньори, съдии, родители и посетители. Изключително приятна изненада беше наличието на Росен Добрев - президент на БФХ! 
След завършването на шампионата децата получиха купи и медали, които напълно бяха обезпечени с общителното подпомагане на ЗСХ „ Витоша “ в лицето на Теодор Илиев, на който също благодарим! 
Благодарим сърдечно и за предоставените вкусни торти от Анелия Колева, която освен че подари за всички тимове по една торта, само че и съгласно желанията ни ги достави до мястото на събитието! 
Накрая тимовете си направиха обща фотография и демонстрираха, че Хандбалът е жив и в него има доста надарени деца! Браво на всички деца и на уредниците! “.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР