Моля ви, вземете ни с вас: за да достигнат в

...
Моля ви, вземете ни с вас: за да достигнат в
Коментари Харесай

Вземете ни с вас - отчаяният зов на афганистанците, които не могат да достигнат летището

" Моля ви, вземете ни с вас ": с цел да доближат в неделя до летището на Кабул в автобусен ескорт, ескортиран от талибаните, афганистанци трябваше да си проправят път през тълпата от свои сънародници, обезверено опитващи се да се качат на аероплан, с който да заминат за чужбина.

Журналист, който беше част от групата представители на медии и хора от университетските среди, потеглили от хотел в центъра на Кабул през вчерашния ден сутринта, описа пред Агенция Франс Прес, че тя е минала през огромно голям брой, което, както наподобява, е прекарало нощта на кръстовище покрай летището.

" Още щом видяха нашия ескорт, те станаха и се затичаха към нас ", описа той.

" Показваха ни паспортите си и други документи... Един човек пристигна до прозореца ми със своята жена и детето им и ми сподели, размахвайки паспорта си: " Имам английска виза, само че не мога да се кача (на самолет). Моля ви, позволете ни да се качим в рейса. "

Откакто талибаните взеха властта в Афганистан на 15 август, десетки хиляди афганистанци обсадиха в конюнктура на цялостна безредица летището на столицата, пробвайки, постоянно на вятъра, да се качат на борда на някой от евакуиращите самолети, изпратени от Съединените щати и техните съдружници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР