МОЛЕТЕ СЕ! - така бившият президент на САЩ Доналд Тръмп

...
МОЛЕТЕ СЕ! - така бившият президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

„МОЛЕТЕ СЕ!”: Кремъл, решен да изплаши Запада, се натъкна на приятелската ръка на Тръмп

" МОЛЕТЕ съдебна експертиза! " - по този начин някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп реагира на думите на съветския президент Владимир Путин за разполагането на нуклеарни оръжия на територията на Беларус.

И не, апелът на Тръмп не е насочен към Русия, той е насочен към популацията на целия свят, само че в по-голяма степен – към американците, които в бъдеще ще могат да знаят сигурно какво е Армагедон, в случай че избухна нуклеарна война.

" Ето по този начин!!! Както предвидих, в този момент играем с " ГОЛЯМ МАТЕРИАЛ ". ДУМАТА „ N “ (Nuclear) към този момент се употребява начело и в центъра. Тази обстановка беше породена от нас - това се случва, когато държавното управление ви се ръководи от некомпетентни хора. Всичко, което мога да ви кажа сега е МОЛЕТЕ се! ” – написа някогашният американски президент в обществената си мрежа TruthSocial.

Наистина ли светът, както споделя Тръмп, е покрай нуклеарен апокалипсис?

Е, в Пентагона към този момент са спокойни по този въпрос:

„ Видяхме известия за съветски изказвания и ще продължим да следим обстановката. Нямаме причина да променяме метода на деяние на нашите стратегически нуклеарни сили и не виждаме признаци, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие “, споделиха те, разяснявайки думите на съветския президент.

На идващия ден представителят на Белия дом Джон Кърби сподели пред CBS, че Съединени американски щати не виждат никакви признаци Русия да реалокира нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус или някъде другаде.

Бившият консултант на Тръмп по националната сигурност (по време на неговото президентство) Джон Болтън не вижда огромна опасност в това:

„ Това е място, което от дълго време е съветски боен обект от времето на Съветския съюз... анклавите са тези, които може да съставляват най-голямата опасност. Не мисля, че концепцията за прекачване на някои тактически нуклеарни оръжия в Беларус трансформира този баланс “, показа той мнението си в изявление за CNN.

Да, и Русия, явно, не гори от предпочитание да употребява нуклеарно оръжие, макар гръмките изказвания на някои от най-ревностните приятели. Планираното/евентуалното предаване на нуклеарни оръжия на Беларус би трябвало да се преглежда в подтекста на „ китайския случай “, като резултат от среща със Си Дзинпин, която явно не е довела до никакви резултати, нужни на Кремъл.

Съответно, от една страна, това е отговор на Китай, който е изрично срещу даже всякаква нуклеарна изразителност, да не приказваме за използването, въпреки това, това е ход за повишение на залозите в борбата със Запада (и, на първо място със Съединените щати). Още едно предизвестие.

Намек, че следователно Кремъл може да прибегне до сходни ограничения.Най-радикалните. Не би трябвало обаче да забравяме, че с цел да се прибегне до тях, въобще не е належащо да се трансферират нуклеарни оръжия в Беларус. Такава демонстративност единствено демонстрира, че действително, т.е. на процедура, Москва към момента не обмисля сходен сюжет.

Следователно можем да кажем с убеденост, че няма съществени аргументи за суматоха, без значение по какъв начин. Но тук става въпрос за действителността. Равнината на политическото е малко по-различна. В него понятието " действителност " надалеч не подхожда на 100 % на самата действителност.

При него, с цел да стане нещо „ действителност “, е изцяло задоволително това нещо, претендиращо за този статут, да влезе твърдо в всеобщото схващане.

И Тръмп работи в тази посока. Заплахата от нуклеарна война (в подтекста на „ украинския случай ”) е една от главните точки в предизборната му стратегия. Можете да кажете главното.

„ Първо има танкове, след това има нуклеарни бомби. Спрете тази луда война в този момент. Толкова е елементарно да се направи “, написа той в обществената си мрежа Truth Social в края на януари.

В началото на февруари в изявление за Fox News той непосредствено упрекна Байдън, че води Съединени американски щати към трета международна война. И в навечерието на годишнината от СВО той повтори това известие:

„ Ако следвате и разбирате стъпките, които Байдън подхваща във връзка с Украйна, ще видите, че той систематично, само че може би неумишлено, ни тласка към това, което скоро може да стане Трета международна война. Това не е ли полуда? " написа той в Truth Social.

Затова решението на Владимир Путин да разположи нуклеарно оръжие в Беларус пристигна доста добре: сякаш още един плюс в касичката на Тръмп, че той е прав, че всичко върви към това. И единствено той може да отстрани тази опасност, като спре руско-украинския спор. И той може да го направи, и то в най-кратки периоди.

В изявление за Fox News през вчерашния ден Тръмп за следващ път (четвърти? пети?) сподели, че може да приключи спора " за 24 часа ", в случай че стане президент.

„ Това биха били доста елементарни договаряния, само че няма да разгадавам същността им, тъй като няма да мога да употребявам тези договаряния, те няма да работят “, изясни той.

Оттук и времето за продължение на военните дейности - тъкмо преди неговото президентство (ако, несъмнено, изберат): „ Преди това още година и половина, доста дълго време. Не мога да си показва какво може да се случи през това време “, заключи претендентът за американския президент.

А възможностите Тръмп да стане президент от претендент порастват непреклонно: след година и половина, в случай че спорът не бъде решен по един или различен метод преди този момент, умората от него към този момент ще е колосална. Заплахата от Трета международна е още по-голяма. И в това отношение картата на Тръмп ще бъде доста по-силна от тази на Байдън.

И затова публичната поддръжка ще бъде доста по-мощна. Но какво можем да кажем за това какво ще се случи след година и половина, в случай че още в този момент, с цел да участват на първия формален протест на Тръмп, който неотдавна се организира в Тексас, хората се подредиха ден преди началото на събитието?!

Но най-важното е, че наподобява управлението на Републиканската партия стартира да осъзнава, че прекомерно рано е отписало „ неуморния Доналд “. Това се потвърждава от обстоятелството, че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който след несполучливите междинни избори за републиканците бе считан за любимец и главен кандидат за ролята на републиканския кандидат-президент, даже не е подал поръчката си за присъединяване в изборите.

Тоест намек, че партията към момента не е взела решение за главния претендент (а Тръмп, в най-лошия случай, към този момент беше на път да се кандидатира сам), се чете с просто око (за разлика от Тръмп, ДеСантис няма такива запаси и известността да нарасне единствено в президентската конкуренция, тъй че той е изцяло подвластен от партийното решение по този въпрос).

Между другото, последните партийни социологически изследвания също свидетелстват в интерес на Тръмп, който съгласно проучване на Ipsos и Quinnipiac University към този момент изпреварва ДеСантис с 14%!

А това към този момент демонстрира, че възможностите на Тръмп да бъде претендент на републиканците са доста огромни. Ако такова решение в действителност бъде взето и Тръмп ще излезе от републиканците, т.е. раздорът сред тръмпистите и самите републиканци ще бъде изгладен и партията ще работи като обединен фронт в поддръжка на своя претендент, тогава е доста евентуално Байдън, който към този момент губи от Тръмп в социологически изследвания, няма да блесне.

И може да се допусна, че да, в случай че Тръмп още веднъж влезе в Белия дом, тогава руско-украинският спор ще завърши по-късно в доста близко бъдеще (Украйна няма да стои бездействаща дълго без американска подкрепа). Но в това време това значи, че за Китай ще стартират не най-хубавите времена.

Първо, самият Тръмп е доста отрицателен за Китай (да не забравяме, че точно по време на неговото президентство избухна комерсиална война сред двете страни). Второ, републиканците са доста по-ненавистни към Китай, в сравнение с демократите. Трето, разрешаването на " украинския проблем " ще даде опция на Съединени американски щати да се съсредоточат напълно върху главния си съперник - Китай.

Като цяло, с идването на Тръмп, както към този момент демонстрира опитът, на Си Дзинпин ще му е доста мъчно. Но цялата подигравка е, че той самият индиректно ще способства за това: в края на краищата, в случай че Китай не се дистанцираше от Русия по „ украинския път “, събитията щяха да се развият тъкмо по неверен метод.

И като частен образец, малко евентуално е тогава Владимир Путин да разгласи разполагането на нуклеарни оръжия в Беларус, давайки на Тръмп в допълнение и доста съществено доказателство, че нуклеарната война е тъкмо зад ъгъла - още един коз в битката за президентството.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР