Молдова се присъедини към Европейския моден съвет на церемония, която

...
Молдова се присъедини към Европейския моден съвет на церемония, която
Коментари Харесай

Молдова се присъедини към Европейския моден съвет

Молдова се причисли към Европейския фешън съвет на гала, която се състоя в Българската организацията за вложения в столицата.

Сертификатът за участие беше връчен от ръководителя на Президентския съвет на Европейския фешън съвет и на УС на Националната камара за мода на България Надя Вълева на Александра Кан, ръководител на Асоциацията на леката индустрия /облекло/ на Република Молдова.

Молдова е 26 страна членка на съвета, който през тази година навършва 10-години от основаването си. В церемонията участваха посланикът на Молдова в България Штефан Горда, икономическия и търговски консултант на българското посолството в Молдова Бронислав Денев, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, някогашният заместник-министър на стопанската система Даниела Везиева.

По време на церемонията беше подписан и меморандум за културно-икономическо съдействие и вложения в модата сред България и Молдова, като членове на Европейски Моден Съвет, и страните от Юго-източна Европа и Русия.

Европейски фешън съвет е основан в Пловдив на 19 май 2007 година по самодейност на България от неправителствени организации за мода. В него в началото се включват Белгия, Дания, Босна и Херцеговина, Австрия, Естония, Украйна, Албания, Норвегия, Румъния и Унгария. Целта на интернационалното съдружие за мода и фешън дизайн на Европейски Съюз и Европа е да съставлява и сплотява континенталната фешън промишленост. Днес в съвета членуват страни като Германия, Швейцария, Португалия, Исландия, Ирландия.

Предвидено е едно от събитията във връзка 10-годишнината да се състои в Пловдив от 1 до 7 февруари 2018 година в границите на 31-та седмица на модата в България. Тогава ще има Европейска дипломатическа фешън среща на върха. Тогава ще стартират номинациите за градове домакини за Европейска столица на модата и ще бъдат учредени Европейски фешън изпълнителен ръб и Европейска fashion week зона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР