МОК следи изкъсо корупционния скандал около избора на Рио де

...
МОК следи изкъсо корупционния скандал около избора на Рио де
Коментари Харесай

МОК следи изкъсо корупционния скандал около Рио 2016

МОК следи изкъсо корупционния скандал към избора на Рио де Жанейро за хазаин на олимпийските игри през 2016 година, съобщи президентът на организацията Томас Бах. Германецът дойде в Лима, където на 13 септември ще бъдат оповестени домакините на игрите през 2024 и 2028 година, които на процедура са ясни - Париж и Лос Анджелис.

Събитието към този момент попада под сянката на абсурда и следствието на бразилските управляващи. Прокуратурата в Рио де Жанейро твърди, че има постоянни доказателства за пазаруване на гласове при избора на града за хазаин.

Федералната полиция в Бразилия проверява президента на Бразилския олимпийски комитет Карлос Нузман. Според информациите той е обвинен, че е взел участие в интернационална незаконна скица. След обиска на полицията са му иззети паспорти - в това число съветски и дипломатически.

" МОК ще вземе всички подобаващи ограничения и наказания, когато доказателствата бъдат показани. Вземаме казуса съществено и го следим от близко ", сподели Бах.

Преди дни бразилският Estado заяви, че МОК е получил няколко сигнала за пазаруване на гласове при избора на Рио през 2009 година Това е станало години преди провеждането на игрите, само че не са подхванати никакви ограничения, добавя изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР