Можете ли да се заразите два пъти с Covid-19? "Възможността

...
Можете ли да се заразите два пъти с Covid-19? "Възможността
Коментари Харесай

Лекарска организация даде нови ценни съвети за домашно лечение на К-19

Можете ли да се болестите два пъти с Covid-19? "Възможността за реинфекция е действителна и не е толкоз рядко това да се случи. "

Това съобщи професор Масимо Гали, шеф, отговарящ за инфекциозното поделение на болничното заведение Sacco в Милано.



Той направи равносметка на пандемията в Италия на страницата на фондация Arche във Facebook и разяснява ограниченията против ковид, които би трябвало да бъдат подхванати на персонално равнище и на работното място.

„ Предвид броя на известията на хора, които са били позитивни през март и са позитивни в този момент - изясни Гали - чух няколко десетки такива, тъй че опцията за реинфекция е действителна “.

Трябва, обаче, да се признае, че най-малко тези, които видях да са инфектирани наново, нямат изключително тревожна симптоматика, всички те са с леки признаци.

Професорът разяснява и разногласията към това по кое време един човек би трябвало да бъде освободен от карантина.

„ Това е въпрос, който ме оставя неубеден, само че от прагматична позиция се колебая, че можем да създадем нещо друго в очакване на разширението на формалните диагностични благоприятни условия. "

Медиите в Италия разпространиха и справочник за лекуване на пациенти с COVID-19, направен от Института по инфекциозни заболявания в болничното заведение, ръководена от професор Масимо Гали.

Протоколът е утвърден от район Ломбардия и ще се интегрира с насоки от Регионалния механически теоретичен комитет.

Наръчникът акцентира, да вземем за пример, да не се предписват антибиотици, с изключение на в клинично избрани случаи на подозрение за бактериална пневмония и прецизира кои типове медикаменти са довели до противопоказания в разнообразни случаи.

Документът също по този начин разказва по кое време може да се одобри парацетамол за лекуване на тресчица, пиенето на успокоителни за кашлица се предлага единствено, в случай че тя пречи на съня.
Освен предписаните от доктор лекарства се предлага несметно пиянство на вода и постоянно миене на устата.

За кашлица, учестено дишане и зной може да се получи усъвършенстване, в случай че се ползва така наречен пронация (положение на тялото, при което сме изтегнати с лицето надолу).

В предписанието, направено от професора, доста в детайли се разказва и по какъв начин да разчитаме резултатите от оксиметъра - апарат, който засича насищането на О2 в кръвта.

Ако оксиметърът демонстрира стойности над 92%, може да се изключи, че става въпрос за пневмония.

Измерването се прави няколко пъти дневно. Стойностите над 96% се считат за естествени.

Между 95 и 93% демонстрират съществуване на евентуални проблеми за окисляването.

Между 92 и 90% значи незадоволително окисляване, поради което се предлага разбор на кръвта.

Под 90% значи, че се следи изострен дефицит на О2 в кръвта.

Ето и някои систематизирания от наръчника:

* Кортизони (да се заобикалят при пациенти с диабет)

Да се ​​използват единствено, в случай че изисква кислородна терапия. Употребата им в началната фаза без хипоксия е рискова за прогресирането на болестта.

* Кислород (също течност и концентратори)

Подчертава се, че кислородната терапия е по-подходяща в болнични условия или в отделения за наблюдаване.

Целта е да се поддържа SaO2> 90% посредством пригаждане на потоците на O2 към тази цел (До най-много 6 литра/мин, по-късно се предлага хоспитализация.

* Антибактериална терапия

Изборът на начална антибактериална терапия (емпирична или целенасочена) би трябвало да се прави единствено при съществуване на основателно съмнение за бактериална зараза, не се употребяват профилактично антибиотици.

По отношение на използването на азитромицин или левофлоксацин се прецизира, че използването му би трябвало да бъде лимитирана до случаи на допустимо бактериално припокриване, подкрепено от признаци за нетипична пневмония, защото азитромицин не е посочил никакво деяние върху инфекциозния развой, обвързван с COVID-19.

* Антикоагулантна профилактика

Приемат се при риск за белодробна емболия или прекарана такава, в случай че е налице залежаване, затлъстяване, предвид на самата клинична картина съгласно мнението на лекаря.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР