Можем да влезем в Шенген и със служебно, и с

...
Можем да влезем в Шенген и със служебно, и с
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Ако парламентът си свърши работата можем да влезем в Шенген

Можем да влезем в Шенген и със служебно, и с постоянно държавно управление, стига Народното събрание да си свърши работата. Това, което се искаше от нас като институция, от Министерството на вътрешните работи, от дълго време е свършено ", сподели през днешния ден пред публицисти в Белица служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. В коментар за мигрантския напън той уточни, че приблизително дневно в Турция се връщат към 500 индивида, пробвали да влязат в България.

" От началото на годината натискът се е нараснал с малко над 40%. Заловените са с над 45% по-малко. Това значи, че на границата се пропущат по-малко хора, макар че опитите нарастват и то нарастват лавинообразно ", заключи министърът.

Той чака една трета от отпуснатите от Европейска комисия спомагателни средства за защита на външните граници да се насочат към България. " Във вторник ще имаме диалози, тъкмо по тази тематика идва финансистът на Комисията, след което ще има цялостна изясненост по този въпрос. Общият запас, който се отпуска за всички външни граници, е към 600 милиона евро предпочитано е казано, че би трябвало да се подкрепи българо-турската граница.

Българските служби са имали оперативна информация за хванатата с 23-ма мигранти кола за спешна помощ в пловдивското село Труд, сподели Иван Демерджиев. " С изключително внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за превозване на мигрантите. Има значително изоставени и даже нерегистрирани коли за спешна помощ, сподели вътрешният министър ", посочи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР