“Можем да отхвърлим ветото след изборите, няма да присъстваме, защото

...
“Можем да отхвърлим ветото след изборите, няма да присъстваме, защото
Коментари Харесай

Кирил Петков: Можем да отхвърлим ветото след изборите, няма да присъстваме, защото няма смисъл

“Можем да отхвърлим ветото след изборите, няма да присъстваме, тъй като няма смисъл. ПП-ДБ ще гласоподава за отменяне на ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката, само че това ще стане след локалните избори. ” Това съобщи в Ловеч съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

“Можем да отхвърлим ветото след изборите ”

„ Ветото би трябвало да се отхвърли, това е ясна промяна, която би трябвало да се случи. Тя е част от Плана за възобновяване и резистентност. От друга страна, също сме споделили, че в петък преди изборите, когато хората в цяла България би трябвало да създадат най-важните си решения кой да бъде техният градоначалник, е неуместно да им хвърляме прахуляк в очите с национални тематики “, разяснява Петков.

Предизборни циркове в Народното събрание са безусловно ненужни 

„ Спокойно можем в зала да отхвърлим ветото незабавно след изборите. Няма да присъстваме, тъй като няма смисъл.

Той разяснява и тематиката с „ Лукойл “, като уточни, че от компанията се пробват да употребяват остаряла загуба, с цел да прикриват нови налози.

“Те веднъж са заявили, че тази остаряла загуба не важи и би трябвало да си заплащат в цялостен размер налозите и ние това ще настояваме и ще те ще бъдат събрани. Министърът на финансите към този момент ги уведоми. От тук нататък всички дружно ще кажем, че няма да допуснем с тези остарели загуби да се пробвате да покривате нови налози. Държавният надзор би трябвало да се упражни от Министерството на финансите. Ние, партиите, заставаме зад този метод, ” съобщи Петков.

В служебното държавно управление, когато са внесли закона, са оставили една малка врата, която „ Лукойл “ употребява, само че ще бъде затворена.

„ Вратичката е доста елементарна – дали да има нотификация в Брюксел, или не

“Не, няма потребност от тази нотификация, тъй че да може да се употребява тази причина, с цел да не се заплащат налозите “, добави той.

Относно настояването на обединението вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел да дава ежеседмични писмени доклади за Шенген, Петков уточни, че това е главен приоритет за България и би трябвало да има ясна тактика по какъв начин да убедим Австрия и Нидерландия да ни поддържат.

„ Няма да стане от единствено себе си. Така че, фокусираме работата на Министерството на външните работи с това, че не може просто да стоим настрани и да чакаме някой да ни споделя „ не “. Трябва да действаме, уточни още Петков.

Текстовете за “Лукойл ” са написани на коляно

“Текстовете за “Лукойл ” са написани на коляно. Това съобщи през вчерашния ден водачът на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков по време на ексклузивен брифинг на обединението в Народното събрание ”.

От ПП-ДБ настояха Росен Желязков да не насрочва изключително съвещание. По думите им всички проблеми, които сътрудниците им считат, че би трябвало да решат в петък, могат и да изчакат до понеделник.

“В края на тази седмица пред всички българи е един от най-важните вотове. Това ще реши действително кой ще ръководи тяхното обитаемо място. Тези последни няколко дни би трябвало да ги употребяват, с цел да вземат верните решения. Ето за какво тематиката “енергетика ” в този миг, поднесена популистки, е прахуляк в очите на хората. Ние не би трябвало да позволяваме това ”, разяснява Кирил Петков.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР