Можем да намерим милион съвети, как да останем здрави, жизнени

...
Можем да намерим милион съвети, как да останем здрави, жизнени
Коментари Харесай

Навици, които ще ни помогнат да поддържаме красота и здраве

Можем да намерим милион препоръки, по какъв начин да останем здрави, витални и красиви. Сред тях естествено са следене на калории, интензивно занимаване със спорт, ограничение на храната. 

Тук обаче ще ви изложим различен метод. Редакторите на AdMe.ru оферират няколко елементарни навици, които ще помогнат за поддържане на здравето с минимални старания, без тежки диети и усилени тренировки. Разбира се, спортът е потребен, само че не всеки човек е спортна натура или има стоицизма да се подложи на диета, колкото и щадяща да е тя. 

Да проветем препоръките, които ще ни оказват помощ да запазим здравословно тегло, бодрост и хубост.

1. Спрете броенето на калориите

Висококачествените артикули са по-важни от калориите. Така че обръщайте внимание на изгодите от продукта, а не на калориите, които съдържа.

2. Половината ви порция би трябвало да е със зеленчуци

Зеленчуците и плодовете са източник на нишки, вода, потребни микро и макро детайли. Ако половината от порцията ви е заредена със зеленчуци със сигурност по този начин ще подобрите здравето си. Същият принцип следвайте и при извършването на покупки - половината от кошницата гледайте да е заредена със зеленчуци и плодове и по този начин ще бъдете на половината път до здравето.

3. Яжте каквото желаете и по кое време желаете

Избягвайки обичаните си артикули, ние неизбежно започваме да ги компенсираме с други или да преяждаме. Яжте това, което обичате и спрете с възприятието на виновност.

4. Правилото " хапка - глътка "

Ужасно ви се хапва нещо нездравословно - можете да измамите мозъка си: на всяка една хапка пробвайте да изпиете чаша вода и по-късно посегнете за втора хапка. Усещането за цялост и задоволеност ще пристигна доста по-бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР