Можем да говорим за втора вълна на коронавируса в България

...
Можем да говорим за втора вълна на коронавируса в България
Коментари Харесай

Д-р Марков: Oчаквам увеличаване на смъртните случаи в България

 " Можем да приказваме за втора вълна на ковид в България и тя изисква ограничения, с цел да бъде прекъсната. Степента на повишаване през толкоз дълъг интервал от време не може да бъде обяснена с по-големия брой проби. Последния месец ограниченията са съвсем изоставени и по тази причина отчитаме по-голям брой регистрирани с Covid-19 “. Това разяснява доктор Петър Марков, епидемиолог, учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина, има докторат от Оксфордския университет. 

Според него мерките би трябвало да са резултат от следене от близко на значимите епидемиологични данни и в случай че се наложи, да бъдат въведени спомагателни условия.

" Пълно закъснение на ограниченията не е целесъобразно. Виждаме на всички места, където ограниченията се смекчат, че обстановката се утежнява...  Носенето на маски в закрити пространства е значим метод за управление на инфекцията, а и елементарен метод. Дали би било задоволително, това може да се разбере при следене на епидемията. Най-добре е комбинацията и с други ограничения като ограничение на събирането на доста хора на едно място “, съобщи епидемиологът пред БНР.

Д-р Марков добави: " Няма данни, че силата на вируса е отслабнала. Вирусите не действат по този метод... Вирусът циркулира и това, че краткотрайно сме имали по-малко случаи, е резултат от навременните ограничения, само че в България те бяха изоставени... През идващите дни чакам увеличение на смъртните случаи “. И рекомендациите на доктор Марков:

" Избягвайте скупчването на хора, спазвайте отдалеченост, носете маска, мийте ръцете си постоянно, ползвайте гел “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР