Можем да гарантираме честни избори с хартия, машини, с лицево

...
Можем да гарантираме честни избори с хартия, машини, с лицево
Коментари Харесай

Антон Кутев: НС може да гласува кабинет и бюджет за 2 седмици, и вот с пръстов отпечатък няма да върне доверието към партиите

" Можем да подсигуряваме почтени избори с хартия, машини, с лицево различаване и с пръстов отпечатък. Въпросът е, че това няма да върне доверието в партиите. Темата съгласно мен е ненужна, тъй като имаме инфлация, война и други проблеми. Обедняване имаше, само че не беше в степента, която се очакваше отпреди 3-4 месеца. Обществото излишно се занимава с тематиката за гласоподаване. Това не е съществено занятие. Светът на партиите е станал по-голям от проблемите на хората. Абсурдно е да се опитваш да промениш нещата в страната през инструментариума. Не считам, че въпросът за президентска република е на дневен ред. Разговор за смяна на конституционния модел е неосъществим поради раздробеното политическо пространство. В момента в Народно събрание не могат да съберат 50+1 %, с цел да създадат кабинет, а какво остава за болшинство от 2/3 за конституционни промени ". Това съобщи пред БНР представителят на служебния кабинет Антон Кутев. 

" Президентът може да е поръчител за излизане от рецесията, само че в границите на тази конституция. Надявам се този длъжностен кабинет да излезе от властта с висок рейтинг, както беше и с предходния ", сподели още Кутев. По отношение на затваряне на тецовете той разяснява, че конфликтът на ползи е в цяла Европа и акцентира, че чистият въздух е значим, само че храната се оказва по-силна. Бившият народен представител от Българска социалистическа партия напомни, че доста от страните в Европейски Съюз към този момент са осъзнали, че би трябвало да дадат заден за енергетиката. 

" Няма никакъв проблем да се удвоят пенсиите, в случай че има парламентарно болшинство, само че ще влезем в инфлационна рецесия. Бюджетът е задача на постоянното държавно управление. Служебният кабинет също може да го напише и няма проблем. Въпросът е обаче какво ще коства да вземем за пример повдигането на пенсиите? За една седмица може да се направи държавно управление и за още една да се завърши нервността с бюджета. Парламентът е определен, с цел да излъчи кабинет, а не да трансформира Изборния кодекс ", сподели още Кутев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР