Може ли Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Може ли Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

С какви сценарии разполага Путин?


Може ли Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да завоюва войната в Украйна? Месец след началото на съветската атака обстановката несъмнено е по-трудна, в сравнение с той си е представял, само че съгласно специалисти той към момента е подготвен да заплати цената, с цел да реализира своите цели, написа Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3093
Путин разполага и с дипломатически малки врати за излаз от ситуацията, в случай че се наложи, само че го чакат съществени провокации, в случай че реши да окупира цяла Украйна.

Какви са задачите на тази война?

Изпитанието с огън не е трансформирало задачите на войната: " неутралитет " и " демилитаризация " на Украйна, с други думи - отвод от влизане на някогашната руска република в НАТО. Затова пък Кремъл към този момент не упорства безусловно да бъде свален украинският президент Володимир Зеленски, станал знак на съпротивата в очите на западния свят.

" Първоначалният проект, предвиждал евентуално блицкриг за доста бързо да се поеме контролът над Киев и да се смъкна украинското държавно управление, не сработи ", показва Мари Дюмулен, специалист на Европейския съвет за интернационалните връзки.

Руското нахлуване срещна в Украйна непредвидена опозиция, която затруднява нещата за господаря на Кремъл, привикнал с по-стремителни триумфи - от анексията на Крим през 2014 година до интервенцията в Сирия на страната на Башар Асад.

" Путин към момента залага на бърза смяна, на това, че ще успее най-после да се наложи със мощ без значение каква опозиция среща на терена ", разяснява Фредерик Шарийон, учител по интернационалните връзки в университета " Клермон Оверн " и създател на книгата " Войни на въздействие ". 

Въпреки компликациите пред съветската войска на терена и пороя от наказания, изсипал се над Русия, той " от ден на ден се устремява към разрушителна, наказателна война ", прибавя френският академик.

" Въпросът не е толкоз какво желае да получи той, колкото по какъв метод и на каква цена ", отбелязва Татяна Становая, изследователка от Московския център " Карнеги ".

" Това ще отнеме време, ще аргументи нови нещастия, само че той е уверен, че няма избор и че е претрупан с историческа задача " - да възвърне съветското въздействие, прибавя тя.

Да се завоюва войната - на каква цена?

Ако бъде сломена украинската войска, хваната в клещи в източните райони, Москва може да поеме контрола над една страна с към 40 милиона поданици, по-голяма от Франция, която да ѝ служи като буфер против Северноатлантическия алианс. Тогава обаче има риск Русия да се сблъска с въоръжено въстание. Москва " ще би трябвало да владее терена. Много е мъчно да останеш стопанин на една територия, в случай че си под ударите на въстаници ", акцентира Фредерик Шарийон, като припомня, че американците бяха сложени пред същото тестване в Ирак и Афганистан. 

Някои се опасяват също, че Русия може да предприеме военна ескалация - от потребление на химически оръжия до набези против западни конвои, пренасящи военна и филантропична помощ за Украйна.

" Най-вероятно Путин ще удвои напъните и ще приложи тактика на мръсна война за да усили човешките загуби на украинците и да ги принуди да капитулират ", предвижда Мари Дюмулен.

Какви са разновидностите за излаз?

Ако ситуацията се утежни или остане нестабилно, Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През може също така да резервира имиджа си, като изтръгне от Киев политически отстъпки и завоюва териториални придобивки.

" Ключово значение за Путин имат силата, натискът, успеха. Той не може да се отдръпна, без да получи няколко трофея ", споделя Абас Галямов, самостоятелен съветски политически анализатор и някогашен създател на речи в Кремъл.

" Путин има потребност от съглашение за неутралитет на Украйна. Но това очевидно не е задоволително. Той желае също така да бъдат приети (анексията, бел. АФП) на Крим и (независимостта, бел. АФП) на проруските сепаратистки републики в Луганск и Донецк ", споделя специалистът.

Ако Украйна не склони на тези претенции, Русия ще може въпреки всичко да се похвали с териториални придобивки в източните украински райони, целящи основно да свържат посред им Донбас, пристанище Мариупол на Азовско море и Крим на юг.

" Не е изключено руснаците да се опитат след това да продължат офанзивата си чак до Одеса, с цел да поемат контрола над цялото украинско черноморско крайбрежие ", счита Мари Дюмулен.

Застрашен ли е Путин?

Колкото повече трае войната " без изгледи за бързо решение ", толкоз по-възможно е напреженията да се засилят, стигайки до " разрушение на властовата система в Кремъл ", декларира в разбор Френският институт за интернационалните връзки.

Играчи от системата, олигарси, шефове на служби за сигурност може би ще се изкушат да кажат " стоп " на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, даже да го смъкват от власт, настояват някои аналитици.

" В момента не виждам никакъв симптом за нещо сходно в съветския хайлайф ", преценя по-умерено Татяна Становая. " Дори войната да шокира част от този хайлайф, той политически не е подготвен да се надигне против нея ", споделя тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР