Може ли след постите преди Великден и в събраните празници

...
Може ли след постите преди Великден и в събраните празници
Коментари Харесай

Любен Хубенов: Защо да празнуваме със смъртта на животно?

Може ли след постите преди Великден и в събраните празници при започване на май да минем с софра, в която да липсва агнешкото?

Това е обикновен въпрос за професионалния готвач, деятел и китарист от хардкор групата „ Last Hope “ Любен Хубенов . Със сигурност повече от 15 години той не е вкусвал освен агнешко, само че и друго месо.

„ По време на празници би трябвало да споделим любовта и храната си с близък. Защо би трябвало да е агънце, може да е просто вкусна храна. Защо би трябвало да се чества със гибелта на някакво животно? “, сподели разчувствуван от тематиката той пред Радио София.

Хубенов призна, че обожава аспержите и предложи нещо, което се прави бързо, само че става вкусно:

„ Не се ограничавайте от обичаи и правила. Обичайте хората към вас, помагайте на тези в потребност! И не забравяйте - всички носим идентична по форма душа. Домашните ни любимци - нашите кученца и котенца, не са обичаен обяд или вечеря, тъй като традициите ни са такива. С агънцетата обаче не е по този начин... “, добави Любен Хубенов.

По думите на готвача-музикант, отношението към веганите е образувано поради няколко по-„ дейни “ - никой не обича да му казваш какво да прави или яде. Лично той, в случай че не е спрял да яде месо, нямало да опита и да яде доста от вкусните нещо, които и до през днешния ден подготвя за хранене. Принудил се да се научи да готви, развил хранителната си просвета.
Не ви ли се прииска да го последвате?

С Любен Хубенов беседва Антония Каменичка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР